sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PROTEZÝ ÝLE HAYALLERÝNÝN PEÞÝNDEN KOÞUYOR

  •  17 Mayýs 2022 Salý 13:56

Geçirdiði trafik kazasý sonrasý ayaðýný kaybeden ama yaþama sevincini kaybetmeyen Hüseyin Ergün, atletizmdeki baþarýlarýyla dikkat çekiyor. Mersin Üniversitesi’nde okuyan Ergün, “Usain Bolt gibi olmak istiyorum” dedi.

Mersin'e 4 yýl önce okumak için gelen Hüseyin Ergün, yolun karþýsýna geçmek istediði anda kendisine çarpan araba sonrasýnda sað ayaðýndan aðýr þekilde yaralandý. Yapýlan tedavilere raðmen ayaðý kurtarýlamayarak kesilen Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öðrencisi olan Ergün, yaþadýðý olay sonrasýnda adeta hayata 4 elle sarýldý. 24 yaþýndaki genç, kendini geliþtirmek için arayýþlara girdi. Daha sonra atletizm sporuna ilgi duyan genç atlet, yurt dýþýndan getirdiði özel protezle 1.5 yýl önce bu spora ilk adýmýný attý. Çevresinden aldýðý destekle kýsa sürede profesyonel olan Ergün, “2018 yýlýnda Mersin'de bir trafik kazasý geçirdim. Ayaðým kazada ezildi, tedavilerin ardýndan ayaðýmý kurtaramadýlar ve bu yüzden diz altý ampütasyonu oldu. Ben de o dönemin ardýndan sürekli kendimi geliþtirmeye çalýþtým çünkü ‘insan nasýl düþtüðü deðil de düþtüðünde nasýl kalktýðý' felsefesiyle okuluma devam ettim. Daha sonra aklýma koþu sporu geldi. Araþtýrmalarým sonucunda özel protezlerle bu sporu yapabileceðimi öðrendim. Ama Türkiye'de bu þekilde bu sporu yapan çok az kiþi olduðu için yurt dýþýndaki kaynaklardan yararlandým. Daha sonra Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'yla mail yoluyla iletiþime geçtim. Onlar da beni þu an çalýþtýðým antrenörüm Ahmet Sekman'a yönlendirdiler. 1.5 yýldýr profesyonel olarak atletizm sporu ile ilgileniyorum. Sporcu protezi temini konusunda sýkýntý yaþadým. Bu protez Türkiye'de yok ve yurt dýþýndan temin ediliyor” ifadelerini kullandý.

“Ýki defa Türkiye birinciliði elde ettim”

Hedefinin milli takýma seçilip Türkiye'yi uluslararasý arenalarda temsil etmek olduðunun altýný çizen Hüseyin Ergün, “Ýki defa Türkiye birinciliði elde ettim. Profesyonel olarak il koþuþumda 100 metreyi 15 saniyede koþmuþtum. Kendimi geliþtirdim ve 1 ay önce Bedensel Engelliler Parantezim Türkiye Þampiyonasý'nda 100 metreyi 14, 200 metreyi ise 27 saniyede koþarak iki kulvarda da Türkiye birinciliði elde ettim. Þu anki hedefim milli takýma seçilip Türkiye'yi yurt dýþýnda temsil etmek. Bunu da baþaracaðýma inanýyorum” diye konuþtu.

“Adým zaten Hüseyin, ben de Usain Bolt gibi olmak istiyorum”

Kendisi gibi birçok insanýn olduðunu belirten Ergün, herkesin hayalleri için çalýþmasý gerektiðine dikkat çekti. Sponsor konusunda zorlandýðýný belirten baþarýlý sporcu, "Ýlk baþlarda ben de çekiniyordum, kafamda soru iþaretleri vardý ama baþladýðým andan itibaren antrenman yaptýkça kafamdaki engeller kalktý. Kazandýðým baþarýlarda beni ve çevremi gururlandýrdý. Benim gibi bir sürü arkadaþým var ama bu sporu yapan çok az kiþiyiz Türkiye'de. Ben eðer herhangi bir engeli olmayan bir bireyle ayný hýzda koþabiliyorsam, onlarýn da hayallerini bu inançla yapacaklarýna inanýyorum. Bu sporu yapmanýn zor olduðunu kabul ediyorum, ben bu konuda kendime destekçi bulmakta zorlanýyorum. Eðer ki sponsor bulabilirsem bu sporu yapmam daha da kolaylaþacak. Adým zaten Hüseyin, ben de Usain Bolt gibi olmak istiyorum" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.