sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ’ÝN DEMÝR YUMRUKLARI DÜNYA KUPASINA DAMGA VURDU

  •  16 Mayýs 2022 Pazartesi 16:17

Akdeniz Belediyespor’un milli boksörleri, Ýstanbul’da gerçekleþen 7. Uluslararasý Kick Boks Dünya Kupasýna damga vurdu. Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, þampiyonada 2 birincilik, 1 ikincilik ve 1 üçüncülük alarak büyük baþarýya imza atan sporcularý tebrik ederek, "Sporcularýmýzla gurur duyuyorum" dedi.

Müsabakalarda Akdeniz Belediyespor'un milli sporcularý Gülizar Kara, Full Contack +70 kilogramda büyük kadýnlar finalinde Özbek rakibini yenerek, Hilal Sonay ise 52 kilogram Lowking genç kadýnlarda Kosovalý rakibini eleyerek dünya þampiyonu oldu. Ayný müsabakada Muhammed Taþkýn 51 kilogram Lowking genç erkeklerde Kazak rakibini yenerek 2'nci, Hatip Emlek ise Ýspanyol rakibini yenerek 3'üncü oldu.

"Baþkan Gültak'a sonsuz teþekkür ediyoruz"

Antrenör Nasýr Kandemir, þampiyonaya katýlan 4 sporcunun tamamýndan da þampiyonluk beklediklerini, ancak madalyasýz dönmemelerinin de büyük bir baþarý olduðunu söyledi. Kandemir, "Önümüzde Büyükler Avrupa ve Gençler Dünya Þampiyonasý var. Oralarda bu baþarýlarýmýzýn üstüne katarak, ülkemizin bayraðýný bir kez daha göndere çekmek, tüm dünyaya Ýstiklal Marþýmýzý dinletmek istiyoruz. Bu zorlu süreçlerde bizlere her türlü desteði saðlayan baþta Belediye Baþkanýmýz Mustafa Gültak'a ve kulüp yöneticilerimize sonsuz teþekkür ediyorum" dedi.

"Zorlu maçlardý ama çok inandým"

Dünya Þampiyonu Milli Boksör Gülizar Kara ise "Bu müsabakaya çok yoðun çalýþarak hazýrlandýk. Rakiplerim dünya þampiyonasýnda derece sahibi sporculardý. Maçlarý üstünlükle aldým. Zorlu maçlardý ama çok inandým. Önümüzde Ýslam Oyunlarý ve Avrupa Þampiyonasý var. Buralarda da birincilik kürsüsüne çýkmak istiyorum. Baþkanýmýz Mustafa Gültak'a, desteðini esirgemediði ve hep yanýmýzda olduðu için çok teþekkür ediyorum" ifadelerini kullandý.

"Dünyada ezber bozmayý alýþkanlýk haline getirdik"

Akdeniz Belediye Baþkaný Gültak, spora desteklerinin her daim devam edeceðine vurgu yaparak, "Akdeniz Belediyespor tarihinde önemli baþarýlar almaya devam ediyoruz. Artýk sýnýrlarýmýzý da aþýp dünyada ezber bozmayý alýþkanlýk haline getirdik. Ýstanbul'da 7'ncisi yapýlan Uluslararasý Kick Boks Dünya Kupasýndan madalya ile dönen ve göðsümüzü kabartan tüm sporcularýmýza, teknik heyete ve sporcularýmýzýn ailelerine minnettarýz. Akdeniz ilçemiz sporla anýlan bir kent olmaya devam edecek ve bunu sadece ülkemiz deðil tüm dünya görecektir" diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.