sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

FESTÝVAL VOLEYBOL BASIN LANSMANI MERSÝN’DE YAPILDI

  •  11 Mayýs 2022 Çarþamba 10:29

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürlüðü ve Mersin Yeniþehir Belediyesi iþ birliðiyle Mersin’de düzenlenen “Festival Voleybol Altyapýlar Türkiye Þampiyonasý” tanýtým toplantýsý yapýldý.

Yeniþehir Belediyesi CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekleþtirilen tanýtým toplantýsýna Mersin Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir, Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaþkaný Ahmet Göksu, Türkiye Voleybol Federasyonu MHGK Baþkaný Aziz Yener ve TVF Mersin Ýl Temsilcisi Nurten Keskin katýldý.

Mersin Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, renkli ve mücadele dolu geçmesi beklenen festivalin lansman toplantýsýnda konuþtu. 2013 yýlýnda Mersin’de yapýlan Akdeniz Oyunlarý’na yaklaþýk 3 bin sporcunun katýldýðýný hatýrlatan Baþkan Özyiðit, Festival Voleybol’da ise 4 binin üzerinde sporcuya ev sahipliði yapacaklarýna dikkat çekerek þunlarý söyledi; “Hem sporun birleþtirici gücüne inanýyor hem de bu tür organizasyonlarýn getirdiði hareketliliðin kentimiz için saðladýðý bütüncül kazancýn farkýndayýz. Yeniþehir Belediyesi olarak bu anlayýþla emek vermeye devam edeceðiz. Bunlar büyük organizasyonlar, böyle büyük organizasyonlarýn gerçekleþmesi için el birliði yapmamýz gerekiyor.  Mersin Valiliðimiz, Mersin Büyükþehir Belediyemiz,  Mersin Ticaret ve Sanayi Odamýz, Mersin Deniz Ticaret Odamýz destekleriyle yanýmýzda. Kendilerine teþekkür ediyoruz. Þuan içerisinde bulunduðumuz Yeniþehir Belediyesi CNR EXPO Fuar Merkezimiz voleybol festivali için büyük bir emekle hazýrladý. Katký sunan herkese ayrý ayrý teþekkür ediyorum. Tüm hemþehrilerimizi de 16 Haziran’a kadar sürecek müsabakalarý izlemeye davet ediyorum. Unutmayalým ki çocuklarýmýzý spora da teþvik etmek etmeliyiz ve bu organizasyon bu anlamda bir fýrsat olabilir. Sporun yeni þehri, Yeniþehir’in yeni festivali kentimize hayýrlý olsun.”


Mersin Gençlik ve Spor Ýl Müdürü Ökkeþ Demir ise “Muhteþem bir organizasyon ve muhteþem bir spor iþi ortaya koyduk. Saðolsun Yeniþehir Belediye Baþkanýmýz bize bu konuda her zaman destek oluyor. Ona Mersin gençliði adýna teþekkür ediyorum. Yaklaþýk 4 bin 500 sporcunun Mersin’e gelmesi Mersin ekonomisine ve tanýtýmýna katkýda bulunacak. Mersin sporu seven bir þehir, Mersin doðal bir sporcu fabrikasý dolayýsýyla bu tür organizasyonlar Mersin’deki gençlerimizin önünü açacak ve onlara rol model olacaðýný düþünüyoruz. Bir genç eðer ki aklýný ve zihnin iri ve diri tutmak istiyorsa mutlaka spor yapmalý. Lisanlý sporcularýmýzda müthiþ bir artýþ oluyor.” diye konuþtu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Liglerden Sorumlu Asbaþkaný Ahmet Göksu ise konuþmasýnda þu ifadeleri kullandý: “Türkiye Voleybol Federasyonu olarak altyapýlarý çok önemsediðimiz için diyoruz ki ‘Türkiye voleybol ülkesi.’ Amacýmýz ülkemizdeki voleybolun ve milli takýmýmýzýn temel taþý olan altyapýlara gösterilen öneminin kulüp ve tüm voleybol paydaþlarýnýn bütünleyiciliðini sergilenmektir. Daha önce dört Festival Voleybol organizasyonu yapmýþtýk. Pandemi nedeniyle 2019 yýlýndan bu yana ilk kez Yeniþehir Belediyesinin organizasyona saðladýðý katkýdan dolayý Mersin’de düzenliyoruz.  Bize bu imkâný saðladýðý ve voleybola verdiði destek nedeniyle Belediye Baþkanýmýz Abdullah Özyiðit’e teþekkür ediyoruz. Mersin’de düzenlenen organizasyonda 160 takýma ev sahipliði yapýlacak. Bu festival için 80 Mersin hakemine de kurs verdik. Maçlarda bu hakemlerimiz görev alacak. Temiz Oyun Ýyi Davranýþ Projesi’ni ilk kez burada, Festival Voleybol’da uyguluyoruz. Sporda kazanmak için mücadele eden dostluk, barýþ ve kaynaþma olgularýný geliþtirmek önemli ama en önemlisi kaybetmeyi kabul ederek ve kazananý kutlamak. Biz voleybolda bunu istiyoruz.“

Mersin’in ev sahipliðinde gerçekleþtirilecek Voleybol festivaline Türkiye’nin dört bir yanýndan midi kýz-erkek, küçük kýz-erkek ve yýldýz kýz-erkek kategorilerinde 160 takýmdan yaklaþýk 4 bin 500 sporcu katýlacak olan organizasyon 11-16 Mayýs tarihleri arasýnda Yýldýzlar kategorisiyle baþlýyor. 18-25 Mayýs tarihleri arasýnda küçük erkekler, midi kýzlar müsabakalarý ile devam edecek olan Festival Voleybol Altyapýlar Türkiye Þampiyonasý 09-16 Haziran tarihleri arasýnda küçük kýzlar ve midi erkekler müsabakalarý ile sona erecek.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.