sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DEKÝ KAYIP ÇOCUK 12 SAAT SONRA SAÐ BULUNDU

  •  19 Nisan 2022 Salý 11:26

Mersin’in Erdemli ilçesinde dün gece saatlerinde kaybolan 8 yaþýndaki Nur Hamit Bilal’in arama çalýþmasýnda 12 saat sonra mutlu haber geldi.

Kýz çocuðu, evlerine 2 kilometre uzakta çalýþmaya katýlan belediye personelleri tarafýndan sað olarak bulunup ailesine getirildi.

Olay, dün saat 21.30 sýralarýnda ilçeye baðlý 12 kilometre uzaktaki Çeþmeli Mahallesi Merkeze Sokak'ta meydana geldi. Alýnan bilgiye göre, yabancý uyruklu Havva ve Hamit Bilal çiftçinin 8 yaþýndaki kýzý Nur, evden çýktýktan sonra kayboldu. Aile ve komþularýn aramasýnda sonuç alýnamayýnca durum tüm mahalle ile ekiplere haber verdi. Bunun üzerine mahalle sakini yaklaþýk 200 kiþi ile jandarma, JASAT, AFAD, AKUT, Erdemli Belediyesi personelleri ve itfaiye ekipleri 3'ü kokuya duyarlý biri kadavra olmak üzere 4 köpekle arama çalýþmasý yaptý.

Çevrede çok sayýda bahçe ve atýl yapýlarýn bulunmasýný dikkate alan ekipler sabaha kadar arama çalýþmasý yaptý. 5 kilometrelik alaný tarayan ekipler bir sonuç alamayýnca gün aðarmasýyla tekrar planlama yaparak harekete geçti. Daha önce bakýlmýþ olan bölgeler dahil çevrede günün ýþýklarýyla birlikte detaylý arama yapan ekiplere yine kokuya duyarlý köpekler de eþlik etti.

Çalýþmalarýn aralýksýz devam ettiði bölgede 12 saat sonra mutlu haber geldi. Küçük Nur, Erdemli Belediyesi'nin personelleri tarafýnda sað olarak evinden 2 kilometre uzakta bulundu. Motosiklete alýnan çocuk evine getirildi. Evde duygusal anlar yaþanýrken, belediye personeli yaþananlarý anlattý. Belediye personeli Emrullah Sarý, “Orada toplandýk. Bazý arkadaþlar bahçenin alt tarafýna gitti, bizde 3 kiþi üst tarafýna gittik. Yukarý çýktýðýmýzda sað tarafýmýzda eski bir baraka sol tarafýmýzda altý depo, üstü ev tarzý bir yer vardý. Önünde merdiven vardý. Ben arka tarafa havuza dolandým. Arkadaþ orada bir çocuk fark etti. Ýsmini sorunca ‘Nur' deyince bizde çocuðu yavaþça aldýk aþaðýya ve zabýta arkadaþlara teslim ettik. Binanýn merdiven boþluðunda yatar vaziyette bulduk. Ev boþtu” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.