sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝN OKÇULUK KURSÝYERÝ MERSÝN ÝL BÝRÝNCÝSÝ OLDU

  •  15 Nisan 2022 Cuma 11:39

Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin düzenlediði Okçuluk Kursuna katýlan Hayrunisa Daþçý, Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan gerçekleþtirilen Okullar Arasý Okçuluk Ýl Müsabakasýnda ‘genç bayanlar’ kategorisinde Mersin il birincisi oldu.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, spor alanýndaki faaliyetlerine hýz kesmeden devam ediyor. Farklý yaþ gruplarýndan Mersinlilerin katýldýðý kurslarda eðitim alan kursiyerler, Mersin genelinde düzenlenen spor müsabakalarýnda önemli dereceler alýyor. Mersin Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin düzenlediði Okçuluk Kursuna katýlan genç sporcular, il düzeyinde önemli baþarýlara imza attýlar.

Kursiyer Daþcý il birincisi oldu

Kursiyerlerden Hayrunisa Daþçý, Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan gerçekleþtirilen Okullar Arasý Okçuluk Ýl Müsabakasýnda ‘genç bayanlar' kategorisinde Mersin il birincisi olurken, Zeynep Rana Doðan da dördüncü oldu.

Yarýþmada il birincisi olan Daþçý, 2 yýl önce Büyükþehir Belediyesinin Okçuluk Kursunda eðitim almaya baþladýðýný ifade ederek, “Ben aslýnda klasik yay ile mücadele edecektim; hocalarýmýn yönlendirmesi doðrultusunda makaralýya geçmeye karar verdim. 2 gün içerisinde makaralýya geçtik. Yoðun çalýþma temposu ile þampiyonluðu aldýk” dedi.

“Ne kadar çok çocuða spor yaptýrabilirsek o kadar çok geleceðe yatýrým yapmýþ oluruz”

Hayrunisa Daþçý ve Zeynep Rana Doðan'ýn antrenörlüðünü yapan Alper Coþar da pandemi koþullarý dolayýsýyla çalýþmalara ara verdiklerini belirterek, “Saðlýklý günlerimiz geri geldiði için antrenmanlarýmýz arttý. Kayýtlarýmýz her geçen gün daha da artýyor” diye konuþtu.

Coþar, yeni kayýt yaptýranlara salý ve çarþamba günleri, profesyonel alana yükselebilecek katýlýmcýlara ise cuma ve cumartesi günleri kurs verdiklerini kaydetti. Kursiyerlere okçuluðun temel eðitimini kazandýrmanýn asýl amaçlarý olduðunu ifade eden Coþar, “Ne kadar çok çocuða ulaþabilirsek, ne kadar çok çocuða spor yaptýrabilirsek o kadar çok geleceðe yatýrým yapmýþ oluruz. Aralarýndan yetenekli olan sporcularý seçiyoruz. Yetenekli sporcularýmýzla il geneli ve Türkiye þampiyonalarýna katýlýyoruz” dedi.

Okçuluk sporuna ilgi duyan her yaþtan Mersinlinin katýlabileceði kursa baþvurular Macit Özcan Spor Kompleksinde bulunan Kurs Kayýt Merkezinden yapýlýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE ’TURUNÇGÝL ÇALIÞTAYI’ DÜZENLENDÝ
TABELADAKÝ RAKAM DEÐÝÞTÝ! BENZÝNE 1 LÝRA 37 KURUÞ, MOTORÝNE ÝSE 1 LÝRA 24 KURUÞ ÝNDÝRÝM GELDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.