sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ALÝME TOPRAK’A MEÞRU MÜDAFAA ÞARTLARININ UYGULANMASI ÝSTENDÝ

  •  11 Nisan 2022 Pazartesi 13:51

Mersin’in Anamur ilçesinde 2 yýl önce çalýþtýklarý muz serasýnda eþi Ali Toprak’ýn baþýna tarým aletiyle vurarak öldürdüðü ileri sürülen Alime Toprak, yarýn karar duruþmasýna çýkacak. Avukat Þifa Özdemir, "Haksýz tahrik indirimi müvekkilin yaþadýðý þiddetin aðýrlýðý karþýsýnda çok hafif ve adil olmayan bir karar olacaktýr. Meþru müdafaa vardýr. Bu sebeple müvekkile beraat verilmesi gerekmektedir" dedi.

Silifke Aðýr Ceza Mahkemesinde görülen davanýn karar duruþmasý yarýn yapýlacak. Cumhuriyet Savcýsý esas hakkýndaki mütalaasýnda Toprak'ýn haksýz tahrik indirimleri uygulanarak kasten öldürme suçundan cezalandýrýlmasýný talep etmiþti.

"15 yýl boyunca sürekli þiddet görmüþtür"

Davayla ilgili açýklamalarda bulunan Alime Toprak'ýn avukatý Þifa Özdemir, müvekkilinin 15 yýl evli kaldýðý maktulden sürekli þiddet gördüðünü söyledi. 15 yaþýnda maktulün tecavüz etmesi sonucunda Alime Toprak'ýn evlenmek zorunda kaldýðýný vurgulayan Özdemir, "Bu süreçte hamile kalmýþ ve gördüðü þiddet nedeniyle de düþük yapmýþtýr. Yýllarca sistematik þiddete maruz kalan müvekkil, ayný þekilde çocuklarýna da þiddet uygulanmasýna karþý maalesef sessiz kalmýþtýr. Maktul 14 yaþýnda kýzlara düþkünlüðü olan pedofili bir kiþiliktir. Müvekkile sürekli kendisine bu yaþlarda kýzlar bulmasýný ve kendisini evlendirmesini istemektedir. Bunun karþýsýnda Alime'ye çeþitli baskýlar yapmakta ve þiddet uygulamaktadýr. Kumar borcu olan maktul, borcunun karþýlýðýnda karýsýnýn baþka erkeklerle birlikte olup, bu borcu kapatmasýný istemektedir. Müvekkili fuhuþa zorlayan fiziksel, cinsel, psikolojik þiddet uygulayan maktul, bununla da yetinmeyip çocuklarý da balkondan aþaðý atmýþtýr. Zaten bu da raporlara yansýmýþtýr. Bu konuda sessiz kalmasý için yine müvekkile baský ve þiddet uygulamýþtýr" diye konuþtu.

"Kaçma gibi bir durum söz konusu olmuyor"

Olay günü öðlen saatlerinde tartýþmanýn baþladýðýný kaydeden Özdemir, "Olay günü maktul, eþini birisiyle ilgili zorluyor. Maktul, birisinin olduðunu, çok para kazandýðýný, o kazandýðý para karþýlýðýnda müvekkilin onu kandýrmasýný ve parasýný almasýný istemektedir. Ýþte olay günü bununla ilgili baský yapmaktadýr. 'Gideceðiz akþam, içki içeceðiz, sen kandýracaksýn, parasýný alacaksýn, birlikte olacaksýn, ben de borçlarýmý kapatacaðým' diyor ve o þekilde aralarýnda bir kavga baþlýyor. Bu sýrada elinde muz kesme býçaðý var. Müvekkilimin üzerine geliyor. Müvekkilin kaçma þansý bulunmuyor. Çünkü seranýn içerisindeler, sulama nedeniyle yerler kaygan, ýslak. Kaçma gibi bir durum söz konusu olmuyor. Yaþanan arbede sýrasýnda yerde bulduðu kesme aleti olan daldýz dediðimiz aletle maalesef öz savunma yaparak öldürme sonucu ortaya çýkýyor" dedi.

"Olayda meþru müdafaa vardýr"

Savcýlýk tarafýndan haksýz tahrik indirimleriyle cezalandýrýlmanýn talep edildiðini hatýrlatan Özdemir, "Ancak biz bunun tam tersini, haksýz tahrik indirimi müvekkilin yaþadýðý þiddetin aðýrlýðý karþýsýnda çok hafif ve adil olmayan bir karar olacaktýr. Meþru müdafaa vardýr. Olay anýnda maktul saldýrmasa bile müvekkile yaþadýðý tüm bu þiddet yakýn bir tehdit altýnda olduðunu ortaya koymaktadýr. Bu sebeple meþru müdafaa þartlarý oluþmaktadýr. Sadece yaþadýðý þiddet ve korku, heyecan nedeniyle sýnýrý aþma söz konusu. Bu sebeple müvekkile beraat verilmesi gerekmektedir. Zaten bununla ilgili bazý örnek kararlarda vardýr" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ZEMÝN KATTA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.