sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÖZEL BÝREYLERE HALK OYUNLARI KURSU

  •  4 Nisan 2022 Pazartesi 15:52

Mersin Büyükþehir Belediyesi Engelliler ve Saðlýk Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaþam Parký’nda özel gereksinimli bireylere yönelik birçok farklý aktivite ve kursun yaný sýra halk oyunlarý kursu da veriliyor.

Yeniþehir'de hizmet veren Engelsiz Yaþam Parký'ndan 48 ayýný tamamlamýþ, sosyalleþme becerisine sahip ve engelli raporu bulunan özel bireyler faydalanabiliyor. Pazartesi, Çarþamba ve Cuma günleri düzenlenen halk oyunlarý kursuna yaklaþýk 30 özel gereksinimli birey katýlým saðlýyor. Halk oyunlarý kursunda özel bireyler, zeybek, vals, roman ve damat halayý gibi pek çok farklý dansý öðrenirken, bu sayede sosyalleþme fýrsatý da elde etmiþ oluyor. Eðitimler hem Engelsiz Yaþam Parký'nda yer alan dans evinde hem de havanýn güzel olduðu zamanlar parkýn bahçesinde veriliyor. Eðitimleri Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi'nde halk oyunlarý eðitmeni olarak görev yapan Gülçin Turgut ve Mersin Halk Eðitim Merkezi tarafýndan görevlendirilen halk oyunu ve drama eðitmeni Özlem Sönmez veriyor. Özel bireyler, katýldýklarý her dersten mutlulukla ayrýlýyor.

Halk oyunu ve drama eðitmeni Özlem Sönmez, “Sanki yýllardýr buradaymýþým gibi bir enerji ile hem çocuklar hem öðretmenler büyük bir keyifle geliyoruz. Ýyi ki varlar. Çocuklarýn hepsi birbirinden özel ve çok yetenekli. Ýnanýlmaz keyif alýyorum onlarla çalýþmaktan ve hepsi dört dörtlük de yapýyor iþlerini. Þu ana kadar potpori yaptýk, zeybek oynadýk, vals gösterisi yaptýk. 3-4 oyun oynandý halk oyunlarýnda. Birçok yerde, Kültür Merkezlerinde zeybek ile gösteriye çýktýlar. Mayýs ayýnda Engelliler Haftasý olacak. O zamana bir gösteri hazýrlýyoruz ve bundan sonra da devam edecek. Ben onlarla çok büyük mutluluk hissediyorum. Yani onlar oynarken çok büyük keyifle oynuyorlar ve hepsi gerçekten zevkle yapýyor danslarý. Mutlu olmalarý bence her þeye bedel gibi” dedi.

Halk oyunlarý kursuna katýlan özel bireylerden 13 yaþýndaki Yaðmur Özhan, “Burada çok güzel etkinlikler yapýyoruz. Fitness, halk oyunlarýmýz, havuzumuz, boccemiz, her þeyimiz var. Halk oyunlarýnda zeybek, vals oynuyoruz. Ben en çok halk oyunlarýný seviyorum. Halk oyunlarýný oynarken, gösterideymiþim gibi oynuyorum. Öyle hissediyorum. Burada öðrendiðim oyunlarý tanýdýklarýmýza gösteriyorum. Herkes çok beðeniyor” diye konuþtu.

Özel bireylerden Anýl Köprücü de kursun çok güzel geçtiðinden söz ederek, “Hocalarýmýzý seviyoruz. Vahap Seçer Baþkanýmýza burayý açtýðý için teþekkür ederim. Roman oynuyoruz, zeybek oynuyoruz. En çok roman havasý oynamayý seviyorum. Çok güzel geçiyor. Evde canýmýz sýkýlýyor ama burasý için Vahap Seçer Baþkanýmýza teþekkür ederim. Burasýný açtýðý için ellerinden öperim” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.