sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÞAÝR VE ÇEVÝRMEN CEVAT ÇAPAN, MERSÝN ÞEHÝR TÝYATROSU OYUNCULARIYLA BULUÞTU

  •  30 Mart 2022 Çarþamba 14:06

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu ekibi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Söyleþisinde Prof. Dr. Cevat Çapan ile bir araya geldi. Þair ve Çevirmen Çapan, 1945’ten bu yana devam eden tiyatro merakýný ve deneyimlerini Þehir Tiyatrosu oyuncularýna anlattý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu, Dünya Tiyatro Günü çerçevesinde Prof. Dr. Cevat Çapan'ý Nevid Kodallý Oda Tiyatrosunda düzenlediði söyleþide aðýrladý. Mersin Þehir Tiyatrosu oyuncularýnýn dinleyici olarak yer aldýðý söyleþiye Cevat Çapan, eþi Gönül Sipahi Çapan ile birlikte katýldý. Mersin Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak'ýn ev sahipliðinde gerçekleþen söyleþiyi, oyuncular dikkatle izledi. Atak, söyleþi öncesi Nevid Kodallý Oda Tiyatrosundaki deðiþimi ve Mersin Þehir Tiyatrosunun tarihi ile yeniden yapýlanma sürecini anlattý.

“1945'ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduðumu düþünüyorum”

Söyleþide, 1945'ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduðunu söyleyen Çapan, o yýllarda Shakespeare oyunlarýnýn gündemde olduðunu vurguladý. Öðrenim gördüðü kolejde de bir tiyatro geleneði olduðunu anlatan Çapan, o dönem oynadýðý bir oyunda ilk perde ile ikinci perdeyi karýþtýrdýklarýný söyleyince salon kahkahaya boðuldu. Zamanla yaþadýðý oyunculuk deneyimleri için ‘oyunculuk çok tehlikeli' ifadesine yer veren Çapan, sürecin kendisini seyirciliðe sürüklediðini kaydetti. Tiyatroya duyduðu tutkunun Ýngiltere'de yaþadýðý yýllarda katlanarak arttýðýný da vurgulayan Çapan, “Kendini cennette bulmuþ gibi hissediyor insan" dedi.

“Tiyatrocu arkadaþlarla buluþtuðum için çok mutluyum”

Söyleþi öncesinde konuþan Çapan, Mersin'e Melemez Þenliði için geldiðini belirterek, “Yarý Giritli olduðumu öðrendikleri için beni de davet ettiler. O vesileyle geldik. Daha çok Mersin'de bir etkinliðe geliyorum diye yola çýktým. Bunu son dakika öðrendim. Birden kendimizi 1890'larýn sonunda gelmiþ olan Giritlilerin iskan edildiði bir köyde buldum” ifadelerini kullandý.

Mersin ziyaretinde Þehir Tiyatrosu ekibiyle de bir araya gelmekten mutluluk duyduðunu belirten Çapan, “Gelirken ayrýca Mersin'de Þehir Tiyatrosunun olduðunu duyunca, yaptýðým çeviri ve oyunlarý da götüreyim dedim. Kýsmetsiz bir çevirmen ve tiyatrocu olarak hiç olmazsa orada belki ilgilenirler dedim. Sonra son dakika iþgüzarlýk etme, boþuna aðýrlýk olur dedim, býraktým. Ama tesadüfen geçen akþam Murat Bey'le karþýlaþtýk, birdenbire bir araya geldik. Mersin çok güzel. Bu 5'inci geliþim sanýrým. Ayrýca tiyatrocu arkadaþlarla buluþtuðum için çok mutluyum” diye konuþtu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.