sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’DÜNYA TÝYATRO GÜNÜ’ KUTLANDI

  •  28 Mart 2022 Pazartesi 11:26

Mersin’de ’Dünya Tiyatro Günü’ tiyatro oyuncularýnýn katýldýðý yürüyüþ ve bir birinden renkli ekinliklerle kutlandý.

Mersin Tiyatro Derneðince düzenlenen etkinlikte, tiyatro topluluklarý Mersin Ýdmanyurdu Meydaný'nda bir araya geldi. Özgecan Aslan Barýþ Meydaný'na kadar gerçekleþtirilen ve Mersin Þehir Tiyatrosu ekibinin de katýldýðý yürüyüþe, Büyükþehir Belediyesi Bandosu da eþlik etti.

Bir arada “Hayat bayram olsa” dediler

Renkli kostümler ve gösterilerle baþlayan yürüyüþün sonunda Özgecan Aslan Barýþ Meydaný'nda toplanan tiyatro topluluklarý, hep bir aðýzdan “Hayat Bayram Olsa” þarkýsýný söyledi. Ardýndan Dünya Tiyatro Günü ulusal ve uluslararasý bildirgelerinin okunduðu meydan, mini konser ve gösterilere ev sahipliði yaptý. Etkinlik, tiyatrocularýn Büyükþehir Belediyesinin üstü açýk otobüsüyle yaptýðý þehir turuyla noktalandý.

Etkinlikte konuþan Mersin Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, ‘Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayarak, “Bizim için çok özel bir gün. Seyircimizle, özellikle tiyatroya ulaþma imkaný olmayan seyircimizle buluþtuðumuz bir gün. Bütün Türkiye'de oyunlarýn ücretsiz oynandýðý bir gün ve bir bayram havasý içerisinde geçsin istiyoruz. Çok þahane bir organizasyon oldu. Mersin'de tiyatroya emek veren herkese teþekkür ediyoruz" dedi.

“Karnaval tadýnda olsun istedik”

Mersin Tiyatro Derneði Baþkaný Mustafa Çavuþ ise ‘Dünya Tiyatro Günü'nün tiyatroya gönül vermiþ herkesin bayramý olduðunu belirterek, “O yüzden kutlayalým istedik. Her sahnede zaten ayrý bir oyun oluyor. Ama bir de böyle insanlarla temas ederek alanda yapalým, insanlar da görsün, bir karnaval tadýnda olsun istedik" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.