sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ANKARA’DA ’EZOP’ RÜZGARI ESTÝ

  •  28 Mart 2022 Pazartesi 11:19

Tarsus Belediyesi Þehir Tiyatrosu, 14. Ethos Uluslararasý Tiyatro Festivali’nde ’Ezop’ oyunu ile Ankaralý tiyatro severlerle buluþtu.

Ankara'nýn en uzun soluklu uluslararasý tiyatro festivallerinden birisi olan, yurtdýþýndan ve yurtiçinden birçok tiyatro ekibinin katýldýðý '14. Ethos Uluslararasý Tiyatro Festivali', bu yýl Tarsus Þehir Tiyatrosu'nun ‘Ezop' oyununa ev sahipliði yaptý. Brezilyalý tiyatro eleþtirmeni Guilherme Figueiredo'nun yazdýðý 'Ezop' oyunu, M.Ö 6. Yüzyýldan bugünlere her kuþaða 'öðüt' aþýlayan Ezop'un, kölelikten özgürlüðe giden mücadelesini konu ediniyor.

Ankara Necip Fazýl Salonu'nda sahnelenen oyun, izleyicilerden tam not aldý. Oyuna, Ankara Tarsuslular Derneði (TADER) Baþkaný Semih Özsu, dernek üyeleri, çok sayýda Ankaralý tiyatro sever ve gazeteciler katýldý. Tiyatro Festivali geleneði olarak oyun sonunda kýsa bir söyleþi gerçekleþtirilen temsilde, keyifli dakikalar yaþandý.

Oyunun Yönetmeni Nihat Çapar katýlýmcýlara teþekkür ederek, "Kýymetli izleyiciler size Tarsus Belediye Baþkanýmýz Haluk Bozdoðan'ýn selamýný getirdim. Kendisinin tiyatroya, sanata ve sanatçýya verdiði büyük önem ile kültür sanat faaliyetlerimiz aralýksýz sürüyor. Bu festival ile siz deðerli izleyicilerle 'Ezop' oyunumuzu buluþturmaktan büyük onur duyduk. Siz kýymetli katýlýmcýlarýmýza çok teþekkür ederiz" dedi.

TADER Baþkaný Semih Özsu, etkinlikten duyduðu mutluluðunu belirterek, "Biz Ankara'da yaþayan Tarsuslular olarak bugün burada 'Ezop' rüzgarýný yeniden yaþadýk. Çok kýymetli hemþehrilerimiz, siz deðerli Ankaralýlarla bu güzel oyunu buluþturdu. Tarsus Belediye Baþkaný Haluk Bozdoðan ve bu güzel ekibin tüm emekçilerine teþekkür ederiz'' diye konuþtu.

"Muhteþem bir ekip ruhu"

Ethos Tiyatro Festivali Komite Baþkaný Hakan Serhan Sarýkaya ise "Bu güzel ekibi festivalimizde görmek bizleri onurlandýrdý. En çok izleyiciye ulaþan festival oyunlarýmýzdan biri oldu. Bu coþkulu alkýþlar gösteriyor ki, gerçekten oyuncusundan ýþýkçýsýna, rejisine dekorcusuna kadar muhteþem bir ekip ruhu var. Muhteþem bir oyun izledik. Tarsus Þehir Tiyatrosuna çok teþekkür eder baþarýlarýnýn devamýný dileriz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.