sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARSLANKÖYLÜ KADINLAR SEYÝRCÝYLE BULUÞTU

  •  28 Mart 2022 Pazartesi 10:50

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinliklerine Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu’nun tiyatro ve film gösterimiyle baþladý.

Mersin'in merkezine yaklaþýk 60 kilometre uzaklýkta yer alan Toroslar ilçesine baðlý Arslanköy Mahallesi'nin sanatçý kadýnlarý, yeni bir oyunla seyirci karþýsýna çýktý. 1500 rakýmlý Mersin kýrsalýnda 2001 yýlýnda Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu'nu kuran kadýnlar, seneler sonra bir kez daha Büyükþehir Belediyesinin sahnesinde seyirciyle buluþtu.

Kongre ve Sergi Sarayý'ndaki etkinlikte kadýnlar ilk olarak ‘Ana kerene deðil korona' adlý oyunlarýný sahneledi. Etkinliðe katýlan Büyükþehir Belediyesi Basýn Yayýn ve Halkla Ýliþkiler Dairesi Baþkaný Bedrettin Gündeþ, oyunun sonunda Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu Kurucusu Ümmiye Koçak'a çiçek takdim etti. Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu, oyunun ardýndan 2012 yýlýnda gösterime giren ve zorlu þartlarda çektikleri kadýna þiddet konulu 'Yün Bebek' filmini de gösterime sundu.

“Tiyatro Haftasý kutlamalarýna bu þekilde baþlamýþ olduk”

Etkinlik öncesi konuþan Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Tiyatro Þube Müdürlüðü Koordinatörü Alev Tol, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kapsayan hafta dolayýsýyla Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu'nu izleyeceðiz. Ümmüye Haným ulusal anlamda tanýnan bir kadýn. Bize koronayla alakalý bir oyun sergileyecekler. Arkasýndan yine yönetmenliðini yaptýðý 'Yün Bebek' adlý bir film gösterimi olacak. Tiyatro Haftasý kutlamalarýna bu þekilde baþlamýþ olduk” dedi.

“Bugün burada olmak beni çok heyecanlandýrdý, çok mutluyum”

Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu Kurucusu Ümmiye Koçak ise “Mersinliyim, Mersinli olmaktan gurur duyuyorum. Çok heyecanlýyým. 2001 yýlýnda tiyatroyu ilk kurduðumda sahneye ilk Mersin Büyükþehir Belediyesinin salonunda çýkmýþtýk. Þu an o heyecaný yaþýyorum. Bize inanýp sahneyi vermiþlerdi. Bugün de burada olmak beni çok heyecanlandýrdý, çok mutluyum” ifadelerine yer verdi.

'Yün Bebek' filmini anlatan Koçak, bu filmin sadece Mersin'in deðil, artýk bir Türkiye filmi olduðunu belirterek, “Çünkü onu biz Arslanköy'de kamera görmemiþ, hayatýnda ilk defa kamera gören insanlarla çok zor þartlarda, 3 metre karda çektik. Dünyada tek olduðunu biliyorum. Çünkü biz çektik, kadýnlarla çektik. Ötesi var mý? O bana 'En Ýyi Avrasyalý Kadýn Sanatçý' ödülünü getirdi. Ödül çok güzel bir þey ama asýl insanlarý teþvik ediyor, beni çok heyecanlandýrýyor” diye konuþtu.

'Ana kerene deðil korona' adlý oyunlarýndan da bahseden Koçak, “Sað olsun Büyükþehir Belediyesi de sesimize kulak verdi. Bugün bu imkanlarý saðladýlar. Bizim bugün oynayacaðýmýz küçük bir skeç. Çünkü gerçekten ilk baþlarda koronayý hiç ciddiye almadýk maalesef. Esprili þekilde, eðlendirecek bir skeç hazýrladýk. Günümüzdeki olaylardan toparladýk. Küçük bir skeçle dilimiz döndüðünce insanlarý biraz bilgilendirip biraz da eðlendirmeye çalýþacaðýz” dedi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.