sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TOROSLAR’DA ’KUVAYÝ MÝLLÝYE MERSÝN’ TÝYATRO OYUNU SAHNELENDÝ

  •  21 Mart 2022 Pazartesi 17:08

Mersin Toroslar Belediyesi Þehir Tiyatrosu, sahnelediði “Kuvayý Milliye Mersin” adlý tiyatro oyunu ile Çanakkale Zaferi’nin 107. yýl dönümünü taçlandýrdý.

Çanakkale Zaferi'nin 107'nci yýl dönümü ve Þehitleri Anma Günü kapsamýnda Toroslar Belediyesi Þehir Tiyatrosu tarafýndan "KuvayýMilliye Mersin" adlý tiyatro oyunu, sahnelendi. Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz'un yönettiði tiyatro oyununda oyuncular, “Nefesim memleket kokar, nefes alýrým, ciðerlerim memleket dolar” mesajýný vererek sahneledikleri oyunda izleyenleri adeta tarihte yolculuk yaptýrdý. Görsel ses ve efektlerle renklenen tiyatro oyununda duygu dolu anlar yaþandý. Çanakkale Zaferi'nin hangi zorluklarla kazanýldýðýný, Türk milletinin kahramanlýðýný tiyatro oyunu ile anlatan ekip, yüksek performansýyla alkýþ aldý.

Türk milletinin birlik ve beraberliðine vurgu yapan Ýlçe Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz,”Çanakkale, bizim gururumuzdur. Tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirten, düþmanýn bile saygý gösterdiði kahramanlýk destanýdýr.Çanakkale her türlük yokluk ve sýkýntýda, üç kýtada savaþmýþ bir milletin var olma mücadelesidir. Çanakkale, Mustafa Kemal'dir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaþý'na yarbay olarak baþlamýþ ve kahramanca yaptýðý mücadele neticesinde albaylýk rütbesini almýþtýr. 250 kilo mermiyi tek baþýna sýrtýnda taþýyan ve bu þekilde Ýngiliz gemisini batýran Seyit Onbaþý'dýr Çanakkale. Türkiye Cumhuriyeti'ni hep beraber kurduðumuz ve bugünlere geldiðimiz destandýr. Bugün bizler, baðýmsýz ve hür yaþayabiliyorsak, bu kahramanlarýmýzýn verdiði mücadele sayesindedir. Çok þükür ki milletimiz, her türlü sýkýntýda kahramanlar çýkarýyor. Þehitlerimizin ruhu þad, mekanlarý cennet olsun. Biliyoruz ki bugün yine ayný durum olsa biz yine ayný þevk ve heyecanla ortaya çýkarýz ve vatanýmýz için elimizden geleni yaparýz.” diye konuþtu.

Tiyatro oyununun ardýndan sanatçýlara ve oyunculara çiçek verildi.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.