sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MDOB, TÜRKÝYE’NÝN ÝLK KUKLA OPERASINI MERSÝNLÝLERLE BULUÞTURACAK

  •  15 Mart 2022 Salý 16:29

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Giacomo Puccini’nin Uzakdoðu motifleri ile süslediði dünyaca ünlü “Madama Butterfly” operasýnýn “kukla operasý” versiyonu ile dünya prömiyerine hazýrlanýyor.

MDOB'dan yapýlan açýklamaya göre, oynatýcýnýn vücudunun ön tarafýna monte edilen, oynatýcý ile birlikte hareket eden büyük boy kuklalar ile gerçekleþtirilecek olan kukla opera, Türkiye ve dünyada bu tip kukla tekniði ve tüm karakter ve koronun kukla olmasý ile bir ilk olacak. Bu heyecaný sanatseverler ile paylaþacak olan MDOB korosu, orkestra ve bale sanatçýlarý ile birlikte bir ilke imza atýp, uzun süre akýllardan çýkmayacak bir görsel þov yaþatacak.

17 Mart 2022 Perþembe günü dünya prömiyeri yapýlacak olan eserin ikinci gösterimi 19 Mart 2022 Cumartesi günü Kültür Merkezi Opera Sahnesinde izleyicilerin beðenisine sunulacak. Japonya'nýn Nagasaki kentinde yaþayan genç bir geyþanýn hayatýný konu alan eser 2 perde olarak sahnelenecek.

Eserde yer alacak karakter ve koronun kullanacaðý 40 kuklanýn yapýmýna yaklaþýk 1,5 ay önce baþlanan Türkiye'nin ilk kukla operasý "Madama Butterfly Kukla Operasý"nýn projesi, ayný zamanda Rejisörü olan Melih Öztürk'e ait. Koreografisi ise M DOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Serbülent Biçer'in. Orkestra Þefi Tulio Gagliardo Varas, Koro Þefi ise Anýl Aydýn.

Anlatýcýlýðýný Yusuf Ziya Büyükaslan'ýn yapacaðý eserin dekor tasarýmýný Özlem Topuz, kukla tasarým ve kostümünü Hatice Kaptý, ýþýk tasarýmýný Tarý Deniz, Video Projeksiyonu Umut Sinan Özdemir ve kukla teknik çözümlemesini Alper Güneri üstleniyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ZEMÝN KATTA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.