sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, ÞEHÝR TÝYATROSUNU TÜRKÝYE’YE TANITIYOR

  •  12 Mart 2022 Cumartesi 15:55

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi’ne baðlý Þehir Tiyatrosu, 2020’nin Ekim ayýndan bu yana seyirciyle buluþturduðu oyunlarla Türk tiyatrosunun duayenlerinin de karþýsýna çýkýyor.

Tanýtým günleri kapsamýnda seyirciyle buluþan ilk oyun, Þehir Tiyatrosu'nun en son prömiyerini yaptýðý ‘Buzlar Çözülmeden' oldu. Büyükþehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde yapýlan gösterime Türk dünyasýnýn duayenleri ve Mersinli tiyatroseverler yoðun ilgi gösterdi. Bir kasabada kýþ aylarýnda buzlar çözülmeden önce yaþanan olaylar izleyiciyi zaman zaman heyecan dolu dakikalara sürüklerken, buzlar çözüldükten sonra ortaya çýkan gerçek ise seyirciye büyük bir þaþkýnlýk yaþattý. Oyunun sahne dekoru ve kostüm tasarýmý seyircinin beðenisini topladý.

“Özellikle pandemi döneminde çýkarttýðýmýz bütün oyunlarýmýzý izleyecekler”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Mersin Þehir Tiyatrosu'nun þu ana kadar yerel ve ulusal basýnda haber olarak yer aldýðýný ancak tanýtým günlerinde oyunlarýný deðerlendirebilecek kiþileri aðýrladýklarýný belirtti. Konuklar arasýnda tiyatro dergileri, gazeteleri, ulusal basýnda kültür-sanat köþesi yazan yazar, edebiyatçýlar, sanat kurumu üyeleri, ödül jürileri ve akademisyenlerin yer aldýðýný kaydeden Atak, "Özellikle pandemi döneminde çýkarttýðýmýz bütün oyunlarýmýzý izleyecekler, deðerlendirecekler. Oyuncularýmýzla sohbet edecekler. Seyircilerimizle sohbet edecekler. Bizim onlara küçük bir brifingimiz olacak. Onlar da küçük bir panelle aslýnda þehir tiyatrolarý konusunda, bölge tiyatrolarý konusunda, Anadolu'da tiyatronun durumu hakkýnda bizim oyuncularýmýzla sohbette bulunacaklar. Çok sevgili Belediye Baþkanýmýz Vahap Seçer'in konuðu olarak geldiler. Biz Türkiye'de böylesine büyük bir organizasyona imza attýðý için kendisine de çok teþekkür ediyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.