sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’YILIN TÝYATROCUSU’ ÜMMÝYE KOÇAK

  •  9 Mart 2022 Çarþamba 13:16

Anadolu kadýnýnýn simgesi haline gelen Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu kurucusu, yazar-yönetmen Ümmiye Koçak, ‘yýlýn tiyatrocusu’ ödülünü almaya hak kazandý.

Kadýna þiddete dikkat çekmek, kýz çocuklarýnýn okumasý ve kadýn istihdamýnda farkýndalýk oluþturmak amacýyla, 'kadýn dünyadýr' mottosu ile yapýlan Türkiye Kadýn Zirvesi'nde ödüller sahipleri buldu. Son yýllarda adýndan sýk sýk bahsettiren ve Anadolu kadýnýnýn simgesi haline gelen Arslanköy Kadýnlar Tiyatro Topluluðu kurucusu Ümmiye Koçak, ‘yýlýn tiyatrocusu' ödülünü almaya hak kazandý. Çok sayýda ismin konuk olduðu gecede, birbirinden önemli kadýnlar ödüllerin sahibi oldu. Törende Ümmiye Koçak'a yýlýn tiyatrocusu ödülü taktým edildi.

"Diplomam yok ama insanlara faydalý olacaðým"

Gecede anlattýðý baþarý hikâyesi ile duygulandýran Koçak, "Kendime çocukluðumda bir söz verdim. Diplomam olmayabilir ama insanlara faydalý olacaðým. Tiyatroya ilk baþladýðýmda tek hayalim kadýnlarýn sesini Mersin'e duyurmaktý ama þimdi dünyaya duyuracaðýz. Ronaldo ile ilk karþýlaþtýðýmýzda birbirimize direk sarýldýk. O bana 'Mommy' dedi bende 'Annem' dedim. Biz sevgimizi gözlerimizle anlattýk. O bana sevginin dili ve dini olmadýðýný öðretti" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.