sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’SARDUNYA KOKAN KADINLAR’ OYUNU MERSÝNLÝLERLE BULUÞTU

  •  5 Mart 2022 Cumartesi 17:02

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü etkinlikleri kapsamýnda Düþevi Oyuncularýnýn kadýn öykülerinden oluþan ‘Sardunya Kokan Kadýnlar’ oyununu tiyatroseverlerle buluþturdu. Kongre ve Sergi Sarayýndaki oyuna kadýnlar yoðun ilgi gösterdi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadýnlar Günü dolayýsýyla seyirciyle buluþturduðu Sardunya Kokan Kadýnlar oyunu kadýn tiyatroseverlerin beðenisini topladý. Mine Engin Tekay'ýn kaleminden çýkan oyunu Düþevi Oyuncularý sahneye taþýdý.

“Gayet güzel bir seyircimiz var, çoðunluðu kadýnlardan oluþuyor”

Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Tiyatro ve Sanat Koordinatörü Alev Tol, “Mersin Büyükþehir Belediyesinin Kadýnlar Günü dolayýsýyla pek çok kutlamasý olacak. Bu da bunlarýn ilki sayýlabilir. Düþevi Oyuncularýnýn Sardunya Kokan Kadýnlar oyununu bugün seyircilerimizle buluþturuyoruz. Gayet güzel bir seyircimiz var, çoðunluðu kadýnlardan oluþuyor” dedi.

“Mersin'in Türkiye'de örnek gösterilen bir Þehir Tiyatrosu var”

Oyun öncesi konuþan Düþevi Oyuncularý Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar da Samsun'dan geldiklerini ve Mersinli seyircinin karþýsýna ilk kez çýkacaklarýný belirterek, “Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu bize ev sahipliði yapýyor. Geldiðimizden beri de çok güzel aðýrlanýyoruz. Mersin'de olmak da bizim için büyük bir onur ve gurur, çünkü Türkiye'de örnek gösterilen bir Þehir Tiyatrosu var. Ýyi bir belediye baþkaný var. Murat Atak, Þehir Tiyatrosunu çok güzel yönetiyor ve iyi iþler yapýlýyor. Bunu uzaktan izliyoruz. Artýk yakýn temasa da geçeceðiz” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ZEMÝN KATTA ÇIKAN YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.