sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SPOR KENTÝ MERSÝN

  •  28 Ocak 2022 Cuma 11:21

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer’in spora ve sporcuya verdiði önemle Mersin 2021 yýlýnda da sporun kenti oldu. Mersin, Büyükþehir’in 2021’de hizmete koyduðu ve devam ettirdiði projelerin yaný sýra maratonlara, yüzme yarýþlarýna ve turnuvalara ev sahipliði yaptý.

Büyükþehir 2021’de de hareket ettirdi

Büyükþehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin vatandaþlar tarafýndan büyük beðeni toplayan ve ‘harekete devam’ sloganýyla hayata geçirdiði “Bilinçli Spor Projesi” 2021’de de artan katýlýmcý sayýsýyla devam etti. Toplam 15 noktada sürdürülen projede, Büyükþehir’in uzman eðitmenleri vatandaþlara her sabah spor yaptýrmaya devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadýnlar Günü’nde de çeþitli aktiviteler gerçekleþtiren Büyükþehir, Özgecan Aslan Barýþ Meydaný’nýn yan tarafýndaki yeþil alanda gün boyu etkinlikler yaptý. Büyükþehir’in spor hocalarý eþliðinde mini voleybol, mini tenis, badminton, koordinasyon, futbol ve masa tenisi gibi birçok sportif faaliyet gerçekleþtirildi.

Büyükþehir Belediyesi,  “Dünya Kaykay Günü” dolayýsýyla 21 Haziran 2021 tarihinde Kültür Park içerisinde bulunan Skate Park alanýnda  “Redbull Min The GAP” etkinliði düzenledi. Etkinlikte, kaykaya ilgi duyan tüm yetenekli gençlere profesyoneller tarafýndan hem destek hem de bilgi verildi.

Sürdürülebilir ulaþým, saðlýklý ve güvenli hareket için farkýndalýk oluþturulmasýna katký saðlamak amacýyla 16-22 Eylül 2021 tarihleri arasýnda düzenlenen ‘Avrupa Hareketlilik Haftasý’ kapsamýnda Büyükþehir Belediyesi, kentin dört farklý noktasýnda kapatýlan sokaklarda 7 spor branþý ile zumba gösterisi gerçekleþtirdi.

29 Ekim kutlamalarý kapsamýnda Büyükþehir’in koordinesinde “Aydýnlýða Yürüyüþ” etkinlikleri yapýldý. Ýlk olarak Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde spor etkinlikleri düzenlendi. 7’den 70’e her yaþtan Mersinli Cumhuriyet Meydaný’nda kurulan alanlarda spor aktivitelerine katýldý. Akþam saatlerinde ise HiltonSA önünden Kültür Park boyunca kortej yürüyüþü gerçekleþtirildi. 

Büyükþehir sporculara her alanda destek oluyor

Büyükþehir Belediyesi, 2021’de farklý branþlardan 173 amatör spor kulübüne toplam 1 milyon 456 bin lira maddi destekte bulundu. Destek kapsamýnda futbolda 51 kulübe 510 bin lira, salon sporlarýnda 97 kulübe 582 bin lira, kadýn ve erkek takýmý olan 3 kulübe 36 bin lira, BAL Ligi’ndeki 4 kulübe 100 bin lira, salon ve futbol takýmlarýnda 12 kulübe 192 bin lira ve altyapýdaki 6 kulübe 36 bin lira verildi.

Büyükþehir Belediyesi 19 Mayýs Gençlik ve Spor Bayramý kapsamýnda, beþ gün boyunca kentin birçok noktasýnda etkinlikler ve gösteriler düzenledi. Çeþitli spor faaliyetleri, dans gösterileri ve panellerin yaný sýra bisiklet turu, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde futbol maçý organizasyonu, sporcu ödülleri takdimi gibi etkinliklerle hafta tamamlandý. 21 Mayýs 2021’de ulusal ve uluslararasý alanda baþarý elde etmiþ olan 49 sporcuya 342 bin 795 lira, 35 antrenöre 76 bin 845 lira nakdi yardýmda bulunuldu. Sporcu ve antrenörlere ödüllerini Baþkan Seçer verdi.

Dünya Bisiklet Günü’nde pedallar çevrildi

Alternatif ulaþým araçlarýndan olan bisikletin kullanýmýyla ilgili farkýndalýk yaratmak amacýyla kutlanan “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü”nde Büyükþehir ekipleri de vatandaþlarla birlikte pedal çevirdi. Kültür Park içerisinde bulunan amfi tiyatro önünden baþlayan tur Cumhuriyet Meydaný’nda noktalandý. Yüzlerce vatandaþýn katýlýmýyla gerçekleþen bisiklet turu eþ zamanlý olarak Tarsus’ta da yapýldý.

Büyükþehir Belediyesi, Mersin Bisikletli Gezginler Derneði ile birlikte 2021 yýlý içerisinde “7. Mersin Caretta Bisiklet Festivali” düzenledi. Kent merkezinden baþlayýp Erdemli ve Silifke’de de devam eden festivale Türkiye’nin 22 þehrinden toplam 175 bisikletli katýldý.

69 yüzücü Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’nda kulaç attý

16-17 Ekim 2021’de Büyükþehir Belediyesi, Mersin tarihinin ilk yüzme maratonu olan “Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”nu gerçekleþtirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde gerçekleþtirilen 1200 ve 8 bin 400 metrelik iki parkurdan oluþan maratonda, aralarýnda farklý þehirlerden katýlýmcýlarýn da yer aldýðý toplam 69 yüzücü Mersin maviliklerinde kulaç attý.

Tarsus’ta maraton coþkusu yaþandý

Tarih ve kültür kenti Tarsus’ta 3 yýl aradan sonra “Þehir ve Tarih Hepsi Bir Maratonda” sloganýyla, “13. Uluslararasý Tarsus Maratonu” coþkusu yaþandý. 3 etaptan oluþan maratonun baþlangýcýný Baþkan Seçer yaptý. Maraton yarýþlarýnda toplam 3 bin 776 katýlýmcý yer aldý. 3 etabýn yaþ gruplarý sýralamasýyla kadýn ve erkek birincileri için düzenlenen törende 88 sporcuya toplam 172 bin TL’lik para ödülü verildi.

Maraton koþusunda genel klasman erkekler kategorisinde Sang Benard Cheruiyot, genel klasman kadýnlar kategorisinde ise Pauline Narogoi Esikon birinci oldu. Kýtalararasý yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoðan ise kanserle mücadele eden çocuklar için katýlým saðladý.

Birçok turnuva gerçekleþtirildi

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin geleneksel hale getirdiði  “10 Kasým Atatürk’ü Anma 10 Yaþ Futbol Turnuvasý”nda 225 kiþi 15’li takýmlar halinde birbirleriyle mücadele etti.

“17 Mart 17 Yaþ Futbol Turnuvasý”na ise 150 kiþi kayýt yaptýrdý. A ve B olmak üzere toplam 10 takým karþýlaþtý. Büyükþehir’in “30 Aðustos Minikler Zafer Kupasý”nda 4 takým karþýlaþtý, turnuvanýn galibi Mersin Büyükþehir Belediyesi Futbol Kursu oldu. 2021 yýlýnda 2’ncisi düzenlenen “Siteler Arasý Plaj Voleybolu Turnuvasý”nda ise 35 takým ter döktü.

Büyükþehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iþ birliði ile bu yýl 5’incisi  gerçekleþtirilen “Mersin Büyükþehir Belediyesi Uluslararasý Satranç Turnuvasý”na 13 ülkeden 486 sporcu katýldý. A ve B olmak üzere iki kategoride gerçekleþtirilen turnuvada uluslararasý düzeyde 62 ünvanlý sporcu yer aldý. Her kategoride ilk 10’a giren sporcularýn dýþýnda En Ýyi Türk Sporcu, 50 Yaþ Üstü En Ýyi Sporcu, En Ýyi Yerel Sporcu, En iyi Yerel Kadýn Sporcular, En Ýyi Kadýn Sporcu klasmanlarýnda 41 sporcu ödüle layýk görüldü.

2021 yýlý içerisinde düzenlenen bir diðer turnuva olan “24 Kasým Öðretmenler Günü Ayak Tenisi Turnuvasý”nda 10 takým arasýndan finale kalan Kartallar Takýmý turnuva þampiyonu oldu. Turnuvanýn karþýlaþmalarýný Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesindeki antrenörler yönetti. Turnuva, Adnan Menderes Bulvarý’nda yer alan Kýr Kahvesi yanýndaki ayak tenisi sahasýnda gerçekleþtirildi.

15 branþta spor kursu

Büyükþehir’in atýcýlýk, atletizm, basketbol, cimnastik, futbol, fitness/pilates, geleneksel okçuluk, güreþ, hentbol, okçuluk, su topu, tekvando, tenis, voleybol, yüzme branþlarýnda devam ettirdiði spor kurslarýndan 2021’de 3 bin 202 kiþi yararlandý. 

“Kýr Çiçekleri” yetiþiyor

Spora yeteneði olan kýz çocuklarýnýn geleceðin sporcu kadýnlarý olma yolunda yetiþtirildiði ve üniversiteye kadar olan tüm eðitim masraflarýnýn karþýlandýðý “Kýr Çiçekleri” projesindeki 55 öðrenci aldýklarý baþarýlarla sevindiriyor. Katýldýklarý birçok branþta baþarý elden eden öðrenciler, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde yer alan Özel Kýr Çiçekleri Ortaokul Kýz Sporcu Yetiþtirme Yurdu’ndaki birçok olanaktan yararlanýyor.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
VALÝ PEHLÝVAN:" KAZALARIN YÜZDE 95’Ý ÝNSAN KAYNAKLI HATALARDAN OLUYOR"
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.