sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SIRP TENÝSÇÝ DJOKOVÝC AVUSTRALYA’DA GÖZALTINA ALINDI

  •  15 Ocak 2022 Cumartesi 11:14

Dünyada tek erkekler tenisinin bir numarasý olan Sýrp raket Novak Djokovic, vizesinin bir kez daha iptal edildiði Avustralya’da yeniden mahkemeye baþvurduktan sonra gözaltýna alýndý.

Avustralya Göç Bakaný Alex Hawke'nin yetkilerini kullanarak vizesini iptal etmesi üzerine yeniden Melbourne'deki Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesine baþvuran ünlü Sýrp tenisçi Novak Djokovic, Göçmen Bakanlýðý yetkililerine ifade verdikten sonra gözaltýna alýndý. Göçmenlerin tutulduðu gözaltý oteline gönderilen tek erkekler tenisinin bir numaralý ismi Djokovic, davasý sonuçlanana kadar gözaltýnda tutulacak. Djokovic'in Pazartesi günü baþlayacak Avustralya Açýk Tenis Turnuvasý'nda oynayýp oynayamayacaðý ise yarýn (pazar) yapýlacak duruþma sonrasý kesinlik kazanacak.

Avustralya Açýk Tenis Turnuvasý'nda yer almak için ülkeye gelen Djokovic, turnuva için Covid-19 aþýsý olmadýðý ve týbbi muafiyet belgesi kabul edilmediði gerekçesiyle 5 Ocak'ta havalimanýnda 8 saat bekletildikten sonra ülkeye alýnmamýþ ve göçmenlerin tutulduðu otele gönderilmiþti. Korona virüs protokolleri gereði vizesi iptal edilen Sýrp tenisçinin Avustralya Federal Mahkemesi'ne yaptýðý itiraz kabul edilip vizesi geri verilmiþti. Kararýn ardýndan tutulduðu otelden ayrýlan Djokovic, turnuva için antrenmanlarýna baþlamýþtý. Ancak mahkeme kararýna raðmen "vize iptali" inisiyatifini elinde bulunduran Avustralya Göç Bakaný Alex Hawke, yetkisini kullanarak dün Djokovic'in vizesini iptal etmiþti. Kararýn, kamu yararý gözetilerek verildiðini ve hükümetin Avustralya sýnýrlarýný korumaya kararlý olduðunun altýný çizen Hawke, “Bugün, Göç Yasasý'nýn 133C(3) maddesi uyarýnca, Novak Djokovic'in aldýðý vizeyi saðlýk, düzen, kamu yararýna uygun olmadýðý gerekçesiyle iptal etmek için yetkimi kullandým” demiþti. Vizesi 2 kez iptal edilen Sýrp tenisçi Djokovic'in avukatlarýnýn yaptýðý itiraz sonrasý dün Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesi acil toplanmýþ, yargýç, davanýn ertelenmesine ve Djokovic'in vize iptali ve sýnýr dýþý edilmesi kararýna “tedbir” getirilmesine karar vermiþti. Karar kapsamýnda Djokovic'in bugün Melbourne'deki göçmenlik yetkilileriyle bir görüþmeye katýlmasý, sorgulandýktan ve hukuk ekibiyle görüþtükten sonra gözaltýna alýnmasý bekleniyordu.

Avustralya Açýk'ý geçen sene kazanarak toplam 9 kez Avustralya'da þampiyonluk sevinci yaþayan Djokovic, bu yýl da turnuvanýn favorileri arasýnda gösteriliyordu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.