sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ KADIN SPORCU, BÝLEÐÝNÝN GÜCÜNE GÜVENÝYOR

  •  4 Kasým 2021 Perþembe 16:55

Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Selin Tuðba Ergenç, erkeklerin daha fazla ilgi duyduðu bilek güreþi dalýnda milli takýma seçilerek, Türkiye’yi Avrupa Þampiyonasý’nda temsil etme baþarýsýný gösterdi.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan'ýn yakaladýðý baþarý nedeniyle bisiklet hediye ettiði Ergenç, çevresi tarafýndan gücünün ve yeteneðinin keþfedilmesiyle baþladýðý bilek güreþinde, mili takýma kadar yükselmesinin kendisine büyük moral ve motivasyon verdiðini söyledi. Baþarýsýnda, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan'ýn yaný sýra Kulüp Baþkaný Ýlkim Tahinci ve hocasý Ýsa Alim'in büyük katkýsý olduðunun altýný çizen Ergenç, “Hemen her spor dalýnda olduðu gibi bilek güreþinde de güç ve yetenek kadar motivasyon da çok önemli. Henüz 13 yaþýndayken gücümü gören ailemin ve öðretmenlerimin yönlendirmesiyle baþladýðým bilek güreþi sporunu, verilen bu desteklerle birlikte çok daha yukarýlara taþýmaya çalýþacaðým. Böylece bilek güreþi hayatýmýn bir parçasý oldu. Ara vermeden çalýþmaya devam ediyorum. Milli takým formasýný giyip ülkemi uluslararasý yarýþmalarda en iyi þekilde temsil etmeyi istiyorum. Bir kadýn olarak milli takým formasý için mücadele etmek bana çok özel hissettiriyor" dedi.

Kadýnlarýn sporun her dalýnda baþarýlý olacaðýný göstermek istediðine vurgu yapan Ergenç, “Ailemin, hocamýn ve arkadaþlarýmýn gözündeki o mutluluðu görmek beni daha çok motive ediyor. Spor yapmam konusunda büyük destek alýyorum. Son olarak Avrupa Þampiyonunu yenerek ilk üçe girmiþ olmak beni daha çok mutlu etti. En büyük hedefim elbette baþarý kazanmak ama asýl büyük amacým genç kýzlarýmýzý spora yönlendirmek açýsýndan model olmak istiyorum” ifadelerini kullandý.

Kendisi de bilek güreþi sporu olan antrenör Ýsa Alim de sporcusunun azimli ve hýrslý olduðunu belirterek, "Ýl þampiyonasýnda tüm sporcularýmýzla baþarýlý olunca, sporcu dostu Baþkan Neþet Tarhan'ýn yanýna gittik. O da bizi kulüp baþkanýmýz Ýlkim Tahinci ile tanýþtýrarak profesyonel olarak bu sporu yapmamýzýn önünü açtý. Öðrencilerimiz arasýnda iyi olan çocuklarý alarak daha büyük hedeflere göre yönlendirmek istiyoruz. Selin, çok iyi hazýrlanan, kondisyonunu çok iyi koruyan ve bu iþin tekniðini çok iyi kavrayabilen bir sporcu. Avrupa ve dünya þampiyonalarýnda dereceye girip ülkemizi en iyi þekilde temsil edeceðine inanýyorum" diye konuþtu.

Gençlik ve Spor Kulübünün baþarýlarýyla adýndan söz ettirmeye devam ettiðini dile getiren Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan ise “Özellikle kadýnlarýmýzýn daha fazla alanda baþarýlý olmasý için gerçekleþtirdiðimiz projeler artýk dünya genelinde bilinir hale geldi. Her spor branþýnda baþarý kazanan sporcularýmýzý teþvik etmek amacýyla bir ödül de Mezitli Belediyesi olarak, biz veriyoruz. Selin Tuðba Ergenç'e de Avrupa Þampiyonasý dönüþünde bisiklet hediye etmiþtik. Zaten her turnuvaya gidiþinde ve dönüþünde bir araya gelerek gereken moral ve motivasyonu vermeye çalýþýyoruz. Selin'in yakýn zamanda daha büyük baþarýlarla bizleri gururlandýracaðýndan eminim" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.