sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

NESRÝN OLGUN ARSLAN, MERSÝN’DE YÜZME MARATONUNA KATILIYOR

  •  15 Ekim 2021 Cuma 16:06

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin 17 Ekim’de gerçekleþtireceði Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu’na, 28 Aðustos 1979’da Manþ Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kadýn olan 65 yaþýndaki Nesrin Olgun Arslan da katýlacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin 17 Ekim'de gerçekleþtireceði Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu'na, 28 Aðustos 1979'da Manþ Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadýn olan 65 yaþýndaki Nesrin Olgun Arslan da katýlacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesi'nin 2 parkurda düzenleyeceði yüzme yarýþý, Mersin Ýdmanyurdu Meydaný ve Viranþehir Plajý'ndan baþlayýp Soli Pompeiopolis Parký yanýnda noktalanacak. 65 yaþýndaki Nesrin Olgun Arslan da bin 200 metrelik halk parkurunda her yaþtan Mersinliyle Mersin'in maviliklerinde kulaç atacak. 1957'de Adana'da doðan 65 yaþýndaki Nesrin Olgun Arslan, "Adana, yüzmeyle birlikte anýlan bir kent. Her ne kadar Mersin'in denizi varsa da Adana'nýn da gölü ve sulama kanallarý var. Biz yüzücüler oralarda yüzmeyi öðrendik ve o dönemin þampiyon yüzücüleri arasýnda yetiþtiðim için de çok mutluyum" dedi.

Türkiye'nin ve dünyanýn farklý noktalarýnda birçok baþarýya imza atan Arslan, 28 Aðustos 1979'da kuþ uçuþu 33 kilometre olan Manþ Denizi'ni yüzerek geçme baþarýsýný, "1979 yýlýnda Manþ Denizi'ni yüzerek geçen ilk kadýn yüzücü unvanýný aldým. 28 Aðustos tarihinde Ýngiltere'den Föransa'ya 15 saat 47 dakikada yüzerek bu baþarýyý kazandým. Bu gerçekten bana büyük mutluluk verdi" cümleleriyle anlattý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.