sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÞAHÝN KIRBIYIK: ’’YANLIÞ ANLAÞILDIM’’

  •  12 Ekim 2021 Salý 16:30

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Tarsus Ýdman Yurdu’nda Baþkan Þahin Kýrbýyýk, açýklama yaptý..

Uþakspor maçýnýn ardýndan sosyal medya üzerinden paylaþtýðý sözlerinin yanlýþ anlaþýldýðýný ve futbolculara hiçbir þekilde hakaret etmediðini belirterek, “Ben kendime kýzýyorum. Keþke inek alsaydým, inek besleseydim. Eþek alsaydým daha avantajlý olur, Tarsus’a daha faydalý olurdum. Ama bunu maalesef insanlar farklý farklý deðerlendirdi” dedi. Bazý futbolculara siteminin olduðunu da ekleyen Baþkan, “Formasý terlemeden sahadan çýkanlarý gördüm” diye konuþtu.
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta geçtiðimiz gün Uþakspor ile 1-1 berabere kalan Tarsus Ýdman Yurdu Baþkaný Þahin Kýrbýyýk, maç sonrasý sosyal medya hesabýndan sitemkar bir paylaþýmda bulundu. “Verdiðim onca paraya inek alsaydým, memleketime sütünü bedava daðýtsaydým memleketim ihya olurdu. Eþek alsaydým kargo kurardým. Yedikleri, içtikleri haram olsun. Eþek deðil, inek deðil, bilin bakalým bu ne!” þeklinde paylaþýmda bulunan Kýrbýyýk, bu sözlerin ahlaki olmadýðýný söyleyen bazý kullanýcýlara da ikinci bir paylaþýmda, “Paylaþýmýmýn ahlaki olmadýðýný söyleyenler bu gücü nereden alýyor? Dolandýrýcýlarýn kandýrarak iþ yapmasý, benim deðil Tarsus halkýmýn umutlarýyla oynamasý. Bu mu ahlaki?” diye sordu.
“Bunu istiyoruz’ dediler, hepsini aldýk”
Paylaþýmlarýnýn arkasýnda olduðunu ancak yanlýþ anlaþýldýðýný belirten Þahin Kýrbýyýk, sosyal medyada yazdýðý yazýnýn kesinlikle futbolculara hakaret içermediðini ve kandýrýlmayý hazmedemediðini söyledi. Kýrbýyýk, “Sosyal medyada yazdýðým yazý futbolculara kesinlikle hakaret içermiyor. Ben kendime kýzýyorum. Keþke inek alsaydým, inek besleseydim. Eþek alsaydým daha avantajlý olur, Tarsus’a daha faydalý olurdum. En basitinden fabrika açsaydým. Yüzlerce insan oradan ekmek yer. Onlar da kazancýný Tarsus’a harcar. Keþke ben Tarsus Ýdman Yurdu’na baþkan olmasaydým felsefesiyle o sözleri sarf ettim. Çünkü kandýrýlmalar, aldatýlmalar, yarý yolda býrakýlmalar o kadar çok ki bu sektörde. Ama bunu maalesef insanlar farklý farklý deðerlendirdi. Ben iþadamý olduðum için kandýrýlmayý hazmedemiyorum. Ýnsanlar kadroyu oluþturmuþlar, menajer aracýlýðýyla yanýma gönderdiler. Anlamýyorum. ‘Bunu istiyoruz, listemizde ilk bunlar var’ dediler, hepsini aldýk. Þampiyonluk kadrosu kuruldu. Tesisi yaptýk. Bu kadar para gitmemeliydi. Benim serzeniþim, keþke Tarsus’a mandýra kursaydým. Ortalama 30 milyonluk bir maliyet var” ifadelerini kullandý.
“Formasý terlemeden sahadan çýkanlarý gördüm”
Tarsus Ýdman Yurdu’na memleket sevdalýsý olduðu için baþkan olduðunu aktaran Kýrbýyýk, bazý futbolculara ise sitem dolu sözler sarf etti. Kýrbýyýk, “Futbolcular rahata ermiþ. Ben geçen hafta Uþak maçýna gittim, formasý terlemeden sahadan çýkanlarý gördüm. Bu bence yanlýþ. Tepkilere sadece gülüyorum. Ýnsanlar yazýlan yazýyý okumuyor. Ayný kelimelerin arkasýndayým. Futbol dünyasýnda maalesef herkes bir yerden götürüyor” diye konuþtu.
Rotasyon ve transfer sinyali
Kýrbýyýk, taraftara sezon baþýnda þampiyonluk sözü verdiðine vurgu yaparak, “Hocamýz þu anda yeni geldi. Futbolcularý tanýmaya çalýþýyor. Rotasyon olacak. Para harcanacaksa yine harcayacaðým. Çünkü benim memleketime þampiyonluk sözüm var. Ne olursa olsun o þampiyonluk gelecek” ifadelerini kullandý.
“Ben zaten maça gitmiyorum ki”
Kendisine 6 maç ceza geleceði yönündeki söylentilere de deðinen Kýrbýyýk, “Futbol federasyonu 6 maç ceza verecekmiþ bana. Ben zaten maça saðlýk sorunlarýmdan dolayý gidemiyorum ki. Ben iþ hayatýnda baþarýlýyým Allah’a çok þükür. Ýsterim ki Tarsus Ýdman Yurdu da bu baþarýdan nasibini alsýn” açýklamasýný yaptý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.