sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’NAZIM HÝKMET: ÞAÝRÝN AÞKI VE KADERÝ’ OYUNU MERSÝN’DE SAHNELENDÝ

  •  9 Ekim 2021 Cumartesi 09:18

St. Petersburg Türkiye ile Bilimsel ve Kültürel Ýliþkiler Derneði, Akkuyu Nükleer A.Þ’nin desteðiyle, Petersburg Devlet Mimigrantý Tiyatrosu’nun ’Nazým Hikmet: Þairin aþký ve kaderi’ adlý tiyatro oyununu Mersinli izleyiciler ve Akkuyu NGS çalýþanlarýyla buluþturdu.

Ünlü Þair Nazým Hikmet'in hayatý ve eserlerini konu alan tiyatro oyunu, önce Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu NGS sahasý yakýnýnda bulunan bir otelin konferans salonunda, ardýndan Yeniþehir Belediyesi Nikah Salonunda gösterildi. Mersin'deki temsilleri yüzlerce kiþi izledi.

Mersin'deki etkinlik öncesinde konuþan Akkuyu Nükleer A.Þ. Bölge Ýletiþim Uzmaný Eyyüp Lütfi Sarýcý, Türkiye ve Rusya halklarý arasýnda kültürlerarasý diyaloðu geliþtirmeye yönelik giriþimlerin hayata geçirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Nazým Hikmet, dünya kültür mirasýnýn bir parçasý, kiþiliði ve eserleri iki ülke için büyük önem taþýyan en büyük yazar, þair ve oyun yazarlarýndan biridir. Rus tiyatrosunun eserlerinin projemizin çalýþanlarý ve Türk seyirci ile buluþturulmasýný desteklemek, büyük þairin anýsýný yaþatarak kendisine karþý saygýmýzý gösterebilmemiz açýsýndan güzel bir fýrsat" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.