sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ARATOS’UN ANIT MEZARININ BÖLGEDE EÞSÝZ OLDUÐU ORTAYA ÇIKTI

  •  30 Eylül 2021 Perþembe 10:27

Mersin’de, Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde bu yýl da insanlýk tarihinin en önemli filozoflarýndan, þair, matematikçi ve astronomi biliminin kurucusu Aratos’un anýt mezarýnda gerçekleþtirilen kazýlar sona erdi.

Mersin'de, Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde bu yýl da insanlýk tarihinin en önemli filozoflarýndan, þair, matematikçi ve astronomi biliminin kurucusu Aratos'un anýt mezarýnda gerçekleþtirilen kazýlar sona erdi. Kazý Baþkaný Prof. Dr. Remzi Yaðcý, çalýþmalarda yuvarlýk planlý bir mezar yapýsý ve dromosun ortaya çýktýðýný belirterek, “Aratos'un anýt mezarý, Kilikya arkeolojisinde benzersiz bir yapý. Arkeoloji dünyasýna büyük bir deðer kazandýrdýk” dedi.

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde yer alan ve sütunlu caddesi, höyüðü, antik limaný, su kemerleri, hamamý ve akropolleri ile dünya tarihi miraslarýndan birini oluþturan ve tarihi M.Ö. 1500 yýlýna uzanan Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nde, 1999 yýlýnda baþlayan kazý çalýþmalarýnýn bu yýl 22'ncisi gerçekleþtirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü Baþkaný Prof. Dr. Remzi Yaðcý baþkanlýðýndaki ekip tarafýndan gerçekleþtirilen kazýlar, geçen yýl olduðu gibi bu yýl da sadece antik çaðda Tarsus'ta doðan ve döneminin en ünlü isimlerinden biri olan filozof, þair, matematikçi ve astronom Aratos'un anýt mezarýnda yapýldý. Kültür ve Turizm Bakanlýðý öncülüðünde, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Mersin Üniversitesinin iþbirliðiyle yürütülen, Mezitli Belediyesinin de destek verdiði çalýþmalarda 10 kiþilik ekip görev aldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.