sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE HALK OYUNLARI EKÝBÝNE YENÝ OYUNCU ALIM SINAVI TAMAMLANDI

  •  25 Eylül 2021 Cumartesi 09:37

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi bünyesinde hizmet veren halk oyunlarý ekibine yeni oyuncu alýmý için sýnav düzenlendi.

Sýnavýn jüri koltuðunda birbirinden deðerli isimler oturdu ve sahnede hünerlerini sergileyen adaylarýn müzik, yöre ve ritim becerilerini deðerlendirdi.

Kongre ve Sergi Sarayýnda gerçekleþtirilen sýnavýn jüri koltuðunda Mersin Büyükþehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkan Vekili Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal Ýþler Daire Baþkanlýðý Koordinatörü Bengi Ýspir Özdülger, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarý Müdürü Doç. Dr. Zinnur Gerek, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarý Türk Halk Oyunlarý Bölümü Öðretim Görevlisi Yýlmaz Kýlýnç, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziði Konservatuvarý Türk Halk Oyunlarý Bölümü Ýcra Anasanat Dalý Baþkaný Doç. Dr. Füsun Aþkar, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüðü bale sanatçýsý Baba Hasan Akyol ve Halk Oyunlarý Kulübü Sanat Yönetmeni Suphi Tugay Ertunç yer aldý. Gözlemci üyeleri ise Mersin Büyükþehir Belediyesi Þehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, Tiyatro ve Sanat Þube Müdürlüðü Koordinatörü Zehra Alev Tol ile Mersin Büyükþehir Belediyesi Konservatuvar Þef Vekili Ýlker Bozkurt oluþturdu.

Gerçekleþtirilecek halk oyunlarý seçmeleri öncesi yeni ekip üyelerini seçecek jüri ve gözlemci üyeler, Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer'i ziyaret etti. Sanata ve seçmelere dair yapýlan sohbetin sonunda Seçer, jüri ve gözlemci üyelere teþekkür belgesi verdi. Sanatý ve sanatçýyý önemsediklerini vurgulayan Seçer, “Biz belediyemize tamamen objektif þartlarda sanatçý almak istiyoruz. Bugüne kadar hizmet eden arkadaþlarýmýz iyi. Biz daha iyisini yapmak istiyoruz. Olmasý gerekeni yapmak istiyoruz” dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.