sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

BÝRLEÞMÝÞ MÝLLETLER AVRUPA EKONOMÝK KONSEYÝ: “NÜKLEER ENERJÝ OLMADAN KÜRESEL ÝKLÝM HEDEFLERÝNE ULAÞILAMAZ”

  •  25 Eylül 2021 Cumartesi 09:31

Birleþmiþ Milletler Avrupa Ekonomik Konseyi (UNECE) uzmanlarý, nükleer enerji olmadan küresel iklim hedeflerine ulaþýlmasýnýn mümkün olmadýðýný açýkladý.

UNECE'nin yeni yayýmlanan teknoloji özet raporunda, nükleer enerjinin Paris Anlaþmasý ve 2030 Sürdürülebilir Kalkýnma hedeflerinin gerekliliklerinin yerine getirilmesine yardýmcý olabileceðine dikkat çekildi.

Nükleerin, küresel enerji sisteminin ve enerji yoðun endüstrilerin karbondan arýndýrýlmasýnda diðer sürdürülebilir düþük karbonlu veya sýfýr karbon teknolojilerinin kullanýlmasýnýn yanýnda daha geniþ bir yelpazenin parçasý olarak görülebileceði belirtildi.

Ýklim deðiþikliðinin etkilerini hafifletmeye ve düþük karbonlu teknolojilerin yayýlmasýný hýzlandýrmaya yardýmcý olmak için UNECE tarafýndan yayýnlanan bir dizi enerji teknolojisi özetinden biri olan raporda, nükleer santrallerin kapatýlmasý kararlarýnýn iklim deðiþikliðinin azaltýlmasýna yönelik yürütülen çabalar için gerilemeyi temsil ettiði kaydedildi. Raporda ayrýca mevcut nükleer santrallerin uzun vadeli iþletiminin güvence altýna alýnmasýnýn önemine dikkat çekildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.