sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

"AKTÝF OL, SAÐLIKLI YAÞLAN" ETKÝNLÝÐÝ

  •  23 Eylül 2021 Perþembe 09:47

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Mersin Alzheimer Derneði Tarsus Grubu, ’Dünya Alzheimer Farkýndalýk Günü’ kapsamýnda ’Aktif Ol, Saðlýklý Yaþlan’ etkinliði düzenledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Mersin Alzheimer Derneði Tarsus Grubu, 'Dünya Alzheimer Farkýndalýk Günü' kapsamýnda 'Aktif Ol, Saðlýklý Yaþlan' etkinliði düzenledi.

Alzheimer hastalýðýnda aktif yaþ almanýn önemine ve müziðin iyileþtirici gücüne vurgunun yapýldýðý etkinlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarýnýn ön planda tutularak tüm katýlýmcýlara 'Hes Kodu' kontrolü yapýldý.

Mersin Alzheimer Derneði Tarsus Grubu adýna konuþan Nazan Þengül, pandemi öncesi ve sürecinde Alzheimer Derneði bünyesinde yapýlan proje ve çalýþmalarý anlattý. Yeni çalýþma döneminde yapýlmasý planlanan proje ve çalýþmalardan bahsederek aktif yaþ alma merkezleri ile ilgili bilgilendirme yaptý. Aktif yaþ almanýn önemine dikkat çekerek tüm katýlýmcýlara teþekkür etti.

Katýlýmcýlara alzheimer hastalýðýnýn simgesi turuncu kurdelenin takýldýðý etkinliðe konuþmacý olarak katýlan Fzt. Hülya Bozoðlu sunumuna egzersiz yaptýrarak baþladý. Alzheimer hastalýðýnýn tanýmýný, belirtilerini, teþhisini ve tedavi yöntemlerini anlatarak üç zincir kuralýna deðindi. Egzersiz çeþitlerinden bahsederek fiziksel ve zihinsel egzersiz çeþitlerini sosyal yaþamdan örnekler vererek dile getirdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.