sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SEÇER, ÝZMÝR’DE DÜZENLENEN ‘KENTLERDE SÜRDÜRÜLEBÝLÝR SU POLÝTÝKALARI ZÝRVESÝ’NE KATILDI

  •  23 Mart 2021 Salý 11:22

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin ev sahipliðinde düzenlenen ‘Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikalarý Zirvesi’ne katýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin ev sahipliðinde düzenlenen ‘Kentlerde Sürdürülebilir Su Politikalarý Zirvesi'ne katýldý. Türkiye'nin su gündeminin masaya yatýrýldýðý zirvede Baþkan Seçer, su konusunda merkezi yönetimden bilim insanlarýna kadar tüm insanlýða görev düþtüðünü söyledi.

Mersin Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, ‘Baþka Bir Su Politikasý Mümkün' diyerek ortak bir vizyon geliþtirmek için yola çýkan CHP'li 11 büyükþehir belediye baþkanýnýn katýlýmýyla Fuar Ýzmir'de gerçekleþen zirvede; iklim krizi, su konusu, kuraklýk, su stresinin çözümüne yönelik bilgi paylaþýmýnda bulunulurken, sürdürülebilir su politikalarý gibi konularda da önemli deðerlendirmeler yapýldý.

Ýzmir Büyükþehir Belediyesinin ev sahipliðinde düzenlenen zirvenin ‘Su Yönetiminde Liderlik ve Politikalar' baþlýklý oturumda, 11 büyükþehir belediye baþkaný su politikalarý konusunu masaya yatýrdý. ‘Katýlýmcý Bir Su Yönetim Modeli Oluþturmak', ‘Tüm Kullaným Alanlarýnda Arzýn Deðil Talebin Yönetilmesi', ‘Su Yatýrýmlarýnýn Havza Ölçeðinde Planlanmasý', ‘Doðanýn Su Döngüsünün Korunmasý' ile ‘Suyun Ekosistem ve Sektörler Arasý Döngüsel Kullanýmý' olarak su yönetiminde 5 ilkesel deðiþikliðin önerildiði zirvede atýlmasý gereken somut adýmlar konuþuldu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE EV YANGINI: 1 YARALI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.