sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE 50 ÖZEL BÝREYE AKÜLÜ SANDALYE DAÐITILDI

  •  18 Mayýs 2024 Cumartesi 10:43

Mersin’de ihtiyaç sahibi 50 özel gereksinimli bireye akülü sandalye daðýtýmý gerçekleþtirildi.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Engelliler Haftasý kapsamýnda Saðlýk Ýþleri Dairesi Baþkanlýðý ile ÇÝMSA’nýn iþ birliðinde ihtiyaç sahibi özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleþtirilen Akülü Sandalye Daðýtým Törenine katýldý.

 

 

Törende konuþan Seçer, ÇÝMSA ile iþ birliklerinin yýllardýr sürdüðünü belirtti. Bu iþ birliðinin geleneksel hale geldiðini ifade eden Seçer, “Sosyal güvenlik kurumunun yetemediði veya eksik kaldýðý yerlerde, onlarýn þartlarýna uymayan bazý bireylere ilave destek amacýyla akülü sandalye desteðini yapýyoruz. Bunun yanýnda engelli bireylere tekerlekli sandalye de saðlýyoruz” dedi.

 

 

Göreve geldiði 2019’dan bu yana 282 akülü, 769 da tekerlekli sandalye daðýtýmý gerçekleþtirdiklerini vurgulayan Seçer, "Engelli bireylerimize toplam bin 51 sandalye saðlamýþ olduk. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Ýhtiyaç olduðu noktada katkýlarýmýzý sürdürmeye devam edeceðiz. Son 5 yýlda 32 bin 563 vatandaþýmýz engelli bireylere yönelik hizmetlerimizden faydalandý” diye konuþtu.

 

 

Bir kentin geliþmiþliðini etkileyen faktörlerden birinin de özel gereksinimli bireylere yönelik yapýlan hizmetler olduðunu dile getiren Seçer, “Eðer marka kent olacaksanýz her bir bireyinizi düþüneceksiniz. Sizlerin de her þeye eriþmesini saðlayacaðýz. Alýnan 272 yeni limon otobüs, sizi düþünerek ve size uygun alýndý. Yaptýðýmýz kaldýrýmlar engelli bireylerimiz düþünülerek yapýldý. Bu ve bunun gibi birçok alanda yaptýðýmýz hizmetlerde mutlaka engelli bireylerimizi de düþünerek yapýyoruz” ifadelerini kullandý.

 

Engelsiz Yaþam Merkezi’nde hem özel gereksinimli bireylere hem de ailelerine yönelik farklý alanda birçok kurslar düzenlendiðini anlatan Seçer, “Bir diðer hizmetimiz de Yeniþehir’deki Engelsiz Yaþam Parký. Burada da özel gereksinimli bireylere yönelik kurslar veriyoruz. Otizm Aile Danýþma Merkezi’nin sayýsýný da artýracaðýz. Önümüzdeki 5 yýlda, her ilçede otizm aile danýþma merkezi açmak istiyoruz. Bunlar; 0-72 ay arasý otizm spektrum bozukluk tanýsý konan çocuklarýn ve ailelerin faydalanabileceði merkezler. Ayrýca Otizm Gündüzlü Bakým Merkezi’ni hayata geçirmek istiyoruz" diye konuþtu.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK GÖZÜNÜ ÞAMPÝYONLUÐA DÝKTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.