sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’NÝN TEK SÝLÝFKE NÜKLEER ENERJÝ MESLEKÝ VE TEKNÝK ANADOLU LÝSESÝ’NDE 55 ÖÐRENCÝ EÐÝTÝM GÖRÜYOR

  •  11 Mayýs 2024 Cumartesi 11:03

Mersin Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin alanýnda kurulan Silifke Nükleer Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Türkiye’nin nükleer alanda nitelikli iþ gücü yetiþtirmek amacýyla Milli Eðitim Bakanlýðý, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý ile Akkuyu Nükleer Anonim Þirketi arasýnda imzalanan protokol çerçevesinde kurulan ilk mesleki teknik lisesi olan okulu ziyaretinde Durmuþ, Silifke Milli Eðitim Müdürü Mustafa Sezgin, öðretmen ve öðrencilerle bir araya gelerek eðitim öðretim faaliyetleri hakkýnda bilgi aldý.

 

Silifke Nükleer Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öðrencilerine “Okulumuz Gençlere Emanet” projesi çerçevesinde bir günlüðüne görev verildi. Durmuþ’u ve beraberindekileri okulun giriþ kapýsýnda kendilerine bir günlüðüne verilen Okul Müdür ve Müdür yardýmcýlýðý görevlerini yürüten öðrenciler karþýladý.

 

Ýl Milli Eðitim Müdürü Durmuþ, müdür odasýna geçerek okulun bir günlüðüne müdürü olan öðrenci Cemre Nur Çevik, Müdür Yardýmcýlarý Orkun Alatepeli, Ece Karipoðlu’ndan okul hakkýnda bilgiler aldý.

 

“Türkiye’de biliyorsunuz Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde Akkuyu Nükleer Enerji Santrali kurulum sürecimiz var” diyen Fazilet Durmuþ, “Dolayýsý ile Milli Eðitim Bakanlýðý olarak ilimizde de valiliðimizin himayesinde ilk defa bir Nükleer Enerji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulmuþ oldu. Burada þuanda 60 öðrenci kontenjanýmýz var ama 55 öðrencimiz bulunmakta. Sýnavla bu çocuklarýmýzý bu okulumuza alýyoruz. Ýnþaat alanýnda ve Ýklimlendirme, Tesisat alanýnda öðrencilerimiz bulunuyor. Önümüzdeki yýllarda metal ve makine alanlarýnda da öðrencilerimizin alým süreçlerini gerçekleþtireceðiz. Burada ayný zamanda çocuklarýmýz Rusya’da da eðitim alacaklar. Ýngilizce ve Rusça eðitimler de alýyorlar. Bu çok kýymetli. Çünkü ülkemizdeki nükleer enerjinin baþlangýç noktalarýndan bir tanesi de çocuklarýmýzý yarýna hazýrlama noktasýnda ciddi bir çalýþma ve gayret içerisindeyiz. Bizzat Bakanýmýz Yusuf Tekin tarafýndan buradaki çalýþmalarda yakýnan de takip ediliyor. Çocuklarýmýz bizim için kýymetli. Biz onlara inandýðýmýzda, güvendiðimizde Türkiye yüzyýlýnýn kahramanlarý ve mimarlarý olacaklarýna inanýyoruz. O mimarlar ve kahramanlardan birkaç tanesi de bu okuldan çýkacak. Çünkü Silifke Alper Gezeravcý ile bir baþarý hikayesini yazdý, bununla da devam edecektir. Ben çocuklarýma güveniyorum. Ay yýldýzlý bayrak dalgalansýn diye Türkiye Cumhuriyetinin iki yüzüncü, üç yüzüncü yýllarý olsun diye bu okuldan mezun olan çocuklarýmýz, buradan baþlayan medeniyetteki yaþantýlarýný dünyaya yansýtarak medeniyetin daha da ileriye gitmesini ve geliþmesine katký sunacaklar” dedi.

 

Durmuþ’a okul ziyaretinde Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Fatih Burðut, Ýl Milli Eðitim Þube Müdürleri Bayram Duman, Cuma Ývrendi, Ýbrahim Halil Ulaþ ve Ýbrahim Kaya eþlik etti.

Paylaþ :
KULÝSLERÝ HAREKETLENDÝREN ÝDDÝA: ASGARÝ ÜCRET TEMMUZ AYINDA 21 BÝN 320 LÝRAYA ÇIKACAK
DOÐU AKDENÝZ ÝÇÝN ’KUVVETLÝ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAÐANAK’ UYARISI
TARSUS’TA YAPAY ZEKA VE SANAT KURSLARI BAÞLADI
MSK’DA, ÞAMPÝYONLUK UMUTLARI MERSÝN’E KALDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.