sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

31 MART YEREL SEÇÝMLERÝNÝN KESÝN SONUÇLARI AÇIKLANDI!

  •  6 Mayýs 2024 Pazartesi 16:43

3 ilçe 4 beldede sandýklar tekrar kurulacak.

Vatandaþlar 31 Mart'ta sandýk baþýna giderek yerel yöneticilerini seçti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Baþkaný Ahmet Yener, Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarýný basýn mensuplarýna duyurdu. Yener, "Yerel seçimlerde büyükþehir belediye baþkanlýðý seçiminde katýlým oraný yüzde 78.12 olarak gerçekleþmiþtir. 30 büyükþehirde AK Parti 12, YRP 1, DEM 3, CHP 14 büyükþehir belediye baþkanlýðý kazanmýþtýr." dedi.

31 Mart 2024 pazar günü yapýlan Mahalli Ýdareler Genel Seçimleri sonrasýnda yapýlan itirazlar üzerine 2 Haziran 2024 tarihinde Aksaray Güzelyurt, Kayseri Pýnarbaþý, Þanlýurfa Hilvan ilçeleri ile Sivas Yýldýzeli Güney Kaya, Tunceli Mazgirt Akpazar, Kýrklareli Lüleburgaz Büyükkarýþtýran ve Aksaray Merkez Saðlýk beldelerinde seçimler yenilenecektir.

Yapýlan seçimlerde katýlýmýn en düþük olduðu büyükþehir belediye baþkanlýðý yüzde 67.34 ile Diyarbakýr, il belediye baþkanlýðýnda yüzde 59.63 ile Bingöl, ilçe belediye baþkanlýðýnda yüzde 59.76 ile Diyarbakýr Baðlar oldu.

Katýlýmýn yüksek olduðu yerler ise büyükþehir belediye baþkanlýðýnda yüzde 84.97 ile Manisa, il belediye baþkanlýðýnda yüzde 83.44 ile Artvin oldu.

Paylaþ :
230 VERGÝ MÜFETTÝÞÝ 50 ÝLDE SAHAYA ÝNDÝ! 17 MÝLYAR LÝRALIK SAHTE FATURAYA ÝNCELEME
YAPAY ZEKANIN BELÝRLEDÝÐÝ MERSÝN’ÝN EN GÜZEL ÝLÇESÝ TARSUS ÇIKTI
MERSÝN’DE 19 MAYIS ETKÝNLÝKLERÝ SÜRÜYOR
MSK, FÝNALE YÜKSELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.