sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

  •  27 Nisan 2024 Cumartesi 09:14

Kadýnlar Basketbol Süper Ligi ekibi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin’in yeni adý, logosu ve renkleri tanýtýldý.

Açýklanan deðiþikliklere göre, adýndaki “Çukurova Basketbol Kulübü” ifadesi kaldýrýlan kulübün yeni ismi ÇBK Mersin oldu.

Logosunda da revizeye gidilen Mersin ekibinin yeni sezon öncesi temsil renkleri “siyah, turuncu ve beyaz” olarak belirlendi.

Toplantýda konuþan ÇBK Mersin Asbaþkaný Ali Adalýoðlu, kulübün kurulduðu yýldan beri finallerin takýmý olduðunu söyledi.

Son yýllarda takýma ilginin giderek arttýðýný anlatan Adalýoðlu, destekleri için kentteki yöneticilere ve taraftara teþekkür etti.

Ünlü: “Þampiyonluða ulaþacak bütçeler oluþturulacak”

Mersin ekibinin genel koordinatörü Ender Ünlü de kadýn basketbolunda dünyanýn en iyi seviyelerine geldiklerini ifade etti.

Kamu yöneticileri ve belediyelerin destekleriyle iki yýllýk yeni bir plan hazýrladýklarýný belirten Ünlü, “Þampiyonluða ulaþacak bütçelerin oluþturulacaðýnýn müjdesini vermek istiyorum. Mersin’in en büyük marka deðeri olan ÇBK Mersin takýmýnýn artýk kupa kazanmasý gerektiðini düþündüðümüz için iki yýllýk böyle bir programlama yaptýk. Kadýnlar liginde Avrupa’nýn en büyük organizasyonunu, en büyük yatýrýmlarýný yapan kulüp olduðumuzu kentimize gelen FIBA yetkilileri söylemiþ durumda.” diye konuþtu.

Ünlü, Çukurova Basketbol Kulübü’nün “Adana takýmý” olarak dile getirilmesi nedeniyle isim deðiþikliðine gitmeye karar verdiklerini ifade ederek, þunlarý kaydetti:

“Mersin’in takýmý olmamýz adýna bundan sonra bütün medya ve yayýnlarýmýzda ‘ÇBK Mersin’ olarak anýlmak istiyoruz. Logomuzda yine Toros Daðlarý’nda yaþayan vaþak var. Bu defa karþý cepheden görüntüsünü koymak istedik çünkü vaþaðýn en büyük özelliklerinden biri kulaklarýdýr. Onun daha net görünmesini istedik. Renklerimiz de beyaz, turuncu ve lacivertti. Ülkemizde çok talihsiz bir deprem yaþadýk. En çok da bu coðrafyaya yakýn yerler etkilendi. Her maç siyah formayla çýkma imkanýmýz olmadýðý için onlarý da her çýktýðýmýz maçta anmak adýna lacivert olan rengimizi siyaha çevirerek her zaman yanlarýnda olduðumuzu belirtmek istedik.”

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN ORMANLARINDA FÝDAN SAYIM PROGRAMI BAÞLADI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
MÝLLÝ BOCCE SPORCUSU, ÞAMPÝYONA ÖNCESÝ HEYECANINI BAÞKAN YILDIZ ÝLE PAYLAÞTI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.