sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

FENERBAHÇE’NÝN AVRUPA’DAKÝ RAKÝBÝ OLÝMPÝYAKOS OLDU

  •  16 Mart 2024 Cumartesi 09:02

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde eþleþtiði Yunan ekibi Olympiakos ile bugüne kadar 2 kez karþýlaþtý.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü önemli organizasyonunda çeyrek ve yarý final kuralarý, Ýsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Fenerbahçe kurada Yunan ekibi Olympiakos ile eþleþti. sarý-lacivertliler ilk maçý 11 Nisan’da deplasmanda, ikinci maçý ise 18 Nisan’da evinde oynayacak. Kanarya, bu turu geçmesi halinde yarý finalde Aston Villa - Lille eþleþmesinin galibi ile karþýlaþacak.

Fenerbahçe ile Olympiakos ilk olarak 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup aþamasýnda kozlarýný paylaþtý, Yunan ekibi iki maçta da sahadan galibiyetle ayrýldý.

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu 3. olarak tamamladý

Olympiakos, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde West Ham United, Freiburg ve Baska Topola ile birlikte yer aldýðý A Grubu’nu 7 puanla 3. sýrada tamamladý. Yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam eden kýrmýzý-beyazlýlar, son 16 play-off turunda Ferencvaros’u elerken, son 16 turunda da Maccabi Tel Aviv ile eþleþti. Ýlk maçý 4-1 kaybeden Yunan ekibi, rövanþta rakibini 6-1 maðlup ederek adýný çeyrek finale yazdýrdý.

Yunanistan Süper Ligi’nde þampiyonluk turunda

Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi’nde normal sezonu 26 maçta 18 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 maðlubiyetle topladýðý 57 puanla 3. sýrada tamamladý. Kýrmýzý-beyazlýlar, 26 hafta sonunda 58 gol atarken, kalesinde de 24 gol gördü. Ýlk 6 takýmýn Þampiyonluk Turu oynadýðý ligde Olympiakos, ilk haftada Panathinaikos’a 3-1 kaybetti ve lider AEK Atina’nýn 5 puan gerisine düþtü.

47 þampiyonluðu var

Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi’nde bugüne kadar 47 kez þampiyonluða ulaþtý. Son þampiyonluðunu 2021-2022 sezonunda elde eden kýrmýzý-beyazlýlar, liginde en fazla þampiyonluk yaþayan takým olarak yer alýyor. Yunan Ligi’nde Panathinaikos’un 20 ve AEK Atina’nýn da 13 þampiyonluðu bulunuyor.

Takýmýn en golcüsü Ayoub El Kaabi

Yunan ekibinin en golcü futbolcusu olan Ayoub El Kaabi, kariyerinin en iyi sezonlarýndan birini yaþýyor. 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarýnda Hatayspor formasý da giyen El Kaabi, bu sezon attýðý gollerle takýmýna önemli katký saðladý. Faslý futbolcu, Yunanistan Ligi’nde çýktýðý 22 maçta 15 gol kaydederken, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de 5’er gollük katký saðladý. 30 yaþýndaki futbolcu, Avrupa kupalarýndaki son 4 maçta da rakip fileleri havalandýrmayý baþardý. Takýmda Daniel Podence 12, Kostas Fortunis de 10 gole imza attý. Kadrosunda tecrübeli forvet Stevan Jovetic’i de bulunduran Yunan ekibinde, bir dönem Giresunspor formasý giyen Chiquinho da yer alýyor.

Þampiyon hoca Mendilibar

Olympiakos’un baþýnda geçtiðimiz sezon Ýspanyol ekibi Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi zaferine ulaþan Jose Luis Mendilibar yer alýyor. Deneyimli teknik direktör, 11 Þubat 2024’te Yunan takýmýnda göreve baþladý. Ýspanyol teknik adam, Olympiakos’ta bir dönem Süper Lig’de de çalýþan Carlos Carvalhal’ýn ardýndan göreve getirildi.

Maçlarýný Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynuyor

Olympiakos karþýlaþmalarýný Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynuyor. Yunanistan’ýn Pire kentinde bulunan ve 1896 yýlýnda açýlan stadyumun 32 bin 115 kiþilik kapasitesi bulunuyor.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finali Yunanistan’ýn ev sahipliðinde 29 Mayýs 2024 tarihinde Ayasofya Stadyumu’nda oynanacak.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE 37 EKÝPLE EÞ ZAMANLI ASAYÝÞ UYGULAMASI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÇUKUROVA BASKETBOL GÝTTÝ, ÇBK MERSÝN GELDÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.