sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

KADINLAR EURO 2026, TÜRKÝYE’DE DÜZENLENECEK

  •  9 Mart 2024 Cumartesi 09:37

Türkiye, 2026 EHF Kadýnlar Avrupa Hentbol Þampiyonasý’na (EURO 2026) ev sahipliði yapacak. 3-20 Aralýk 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan 2026 EHF Kadýnlar Avrupa Hentbol Þampiyonasý’na Türkiye’nin yaný sýra Çekya, Polonya, Romanya ve Slovakya ev sahipliði yapacak.

Avrupa Hentbol Federasyonu Ýcra Komitesi, kadýn hentbolunu mümkün olduðu kadar çok Avrupa pazarýna ulaþtýrmak amacýyla Kadýnlar EHF EURO 2026’nýn Çekya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye’de yapýlmasýna karar verirken, 24 takýmlý oynanacak 2026 Avrupa Hentbol Þampiyonasý’nda ön eleme turu Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice ve Bratislava’da birer grupla gerçekleþtirilecek.

EHF, Türkiye’nin teklifinin yaný sýra Çekya/Polonya ve Romanya/Slovakya’dan da ortak teklif almýþtý. Yapýlan toplantýlarda farklý tekliflerin deðerlendirilmesi, TV durumu ve olasý izleyicilerin analizi, þampiyonaya ev sahipliði yapmakla ilgilenen federasyonlarla istiþarelerin yaný sýra ilk saha ziyaretleri gerçekleþtirildi. Baþvurular doðrultusunda, her teklifin avantajlarýný ve beþ ülkede kadýn hentbolunu daha da geliþtirme olasýlýðýný vurgulayan ortak bir hamle yapýldý ve federasyonlar, Kadýnlar EHF EURO 2026’yý birlikte düzenleme konusunda karar verildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.