sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

PARKUR YAÞ GRUPLARI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASI 1. ETAP YARIÞMALARI YAPILDI

  •  4 Mart 2024 Pazartesi 09:48

Türkiye Cimnastik Federasyonu (TCF) tarafýndan düzenlenen Parkur Yaþ Gruplarý Türkiye Þampiyonasý 1. Etap Yarýþmalarý Mersin’de gerçekleþtirildi.

Mersin Cimnastik Salonunda gerçekleþtirilen yarýþmalarda, 28 ilden 320 sporcu minik, küçük ve yýldýz kategorilerinde mücadele etti. Ailelerin de tribünden çocuklarýný desteklediði yarýþmalarda, minik sporcular kýyasýya mücadele etti. Yarýþmalar, bugün yapýlacak müsabakalarla sona erecek.

TCF Parkur Teknik Kurulu Üyesi Hakan Akdoðan, parkurla ilgili federasyon tarafýndan 3 yýl önce düzenlenmeye baþlanan ve yýlda 3 etaptan oluþan þampiyonanýn ilk etabýný gerçekleþtirdiklerini söyledi. Þampiyonaya 28 ilden 320 sporcunun katýldýðýný belirten Akdoðan, bunun rekor bir katýlým olduðunu belirtti. Çocuklarýn katýldýklarý 3 etaptan en iyi olduklarý 2 tanesinin toplamýyla derece elde etiklerini ifade eden Akdoðan, þöyle devam etti: "Bu yarýþmayý ilk kez 3 yýl önce düzenlediðimizde dünyada ilk kez yaþ gruplarýnda yarýþma yapan ülkeydik. Ve tüm ülkeler yavaþ yavaþ bunu yapmaya baþladý. 7-8-9 yaþ grubu minikleri oluþturuyor, 10-11 yaþ grubu küçükler ve ondan sonra yýldýzlar kategorimiz geliyor. Þu an federasyonumuzun destekleri ve teknik kurulumuzun özverili çalýþmalarýyla hem antrenörlük kurslarý açtýk, hem hakemlik kurslarýný çoðalttýk. Antrenör sayýmýzýn ve hakemlerin çoðalmasýyla sporcu sayýsý da arttý. Branþýn tanýnýrlýðý da artmaya baþladý. Yavaþ yavaþ sayýnýn çoðalmasý illerde ve bölgelerde seçme yapmamýzý gerektirecek. Bunun için de bölge koordinatörlükleri baþlattýk. Bu þekilde baþarýya ulaþacaðýmýzý düþünüyorum."

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.