sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

SAHÝL KENARINDA KAR KEYFÝ

  •  12 Þubat 2024 Pazartesi 10:20

Mersin Erdemli’de belediye ekipleri tarafýndan sahil kenarýna getirilen yaklaþýk 100 kamyon kar ile festival düzenlendi çocuklar sucuk ekmek eþliðinde muhteþem bir gün geçirdi.

Erdemli Belediyesi tarafýndan Dr. Devlet Bahçeli Meydaný’nda geçen kýþ mevsiminde kar yaðýþýnýn az olmasý nedeniyle bir yýl ertelenen ’Kar Festivali’nin 4’üncüsü düzenlendi. Erdemli merkezine kar yaðmamasý nedeniyle, 35- 40 kilometre uzakta Toroslar’ýn eteðinden yaklaþýk 100 kamyonla ile 600 ton civarýnda kar taþýndý. Dün baþlayan ve bugünün sabahýna kadar süren taþýma iþleminin ardýndan festival alanýnda çocuklarýn oyunu için kar hazýr hale getirildi. Bugün festival alanýna akýn eden binlerce çocuk karla oynamanýn tadýný çýkardý. Aileler de kar topu oynayan, kardan adam yapan çocuklara eþlik ederek güzel bir gün geçirdi. Etkinlikte kurulan mangallarda sucuk ekmekler piþirilerek ikram edildi. Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, Cumhur Ýttifaký Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Serdar Soydan ile Erdemli Belediye Baþkan Adayý Mustafa Kara’da etkinliði ziyaret edip ailelerle bir araya geldi, çocuklarla gökyüzüne balon býraktý.

Karla buluþmanýn keyfini yaþayan çocuklar, çok güzel bir gün geçirdiklerini, kar topu oynayýp kardan adam yaptýklarýný dile getirdi.

"Çocuklarýmýz denizin kenarýnda karla buluþmanýn hazzýný yaþýyor"

Ýnsanlarýn bir ve beraber olmasý için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini dile getiren Erdemli Belediye Baþkaný Mükerrem Tollu, "Bunun en büyük göstergesini de bu tür programlarda net olarak anlýyoruz. Burada birlik ve beraberlik olmasaydý bu güzelliklere imza atamazdýk. Þu anda Erdemli’nin, Mersin’in en hýzlý geliþen ve büyüyen kenti olmasýnýn da bunun en güzel örneði olduðunu düþünüyorum. Toroslar’dan kamyonlarla getirdiðimiz karý insanlarýmýzýn kullanýmýna sunuyoruz. Kar görme imkaný olmayan gençler ve çocuklarýmýz denizin kenarýnda karla buluþmanýn hazzýný yaþýyor" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.