sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ÞANTAJCI ÇETE ÇÖKERTÝLDÝ: 4 TUTUKLAMA, 4 EV HAPSÝ

  •  9 Þubat 2024 Cuma 12:29

Mersin polisi yabancý uyruklu kadýnlarý zorla çalýþtýrýp, aðlarýna düþürdükleri iþ adamlarýnýn videolarýný çekerek þantaj yaptýklarý belirlenen suç örgütüne operasyon düzenledi. Operasyonda 10 þüpheli yakalandý, 4’ü tutuklandý, 4’üne de ev hapsi verildi.

Alýnan bilgiye göre, Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þubesi ekipleri Organize Suç Örgütlerinin faaliyetlerini deþifre etmeye yönelik fiziki ve teknik çalýþma yaptý. Polisin çalýþmasýnda bazý iþ yeri sahiplerinin zorla yabancý uyruklu kadýnlarý çalýþtýrdýðý, aðlarýna düþürdükleri iþ insanlarýný mekânlara getirerek bu kadýnlarla eðlendirdikleri kartlarýndan zorla yüksek meblaðlar tahsil ettikleri, ödemeyi kabul etmeyen þahýslarýn gizlice çekilmiþ fotoðraflarýný yaymak sureti ile tehdit ve þantaj yaptýðýný belirledi. Þüphelilerin yüksek miktarlarda para istediði hatta ev, araba, arsa gibi mal varlýklarýna el koymaya çalýþtýklarý ortaya çýktý. Bunun üzerine polis bu suçlarý organize bir þekilde iþleyen þüphelilerin yakalanmasý için aralarýnda özel harekat timlerinin olduðu 110 polisin katýlýmýyla operasyon düzenledi. Operasyonda 10 þüpheli yakalandý. Emniyette ifadesi alýnan þüpheliler adliyeye sevk edildi. Þüphelilerden 4’ü tutuklandý, 4’üne ev hapsi verildi, 2’si ise tutuksuz yargýlanmak üzere serbest kaldý.

Zorla çalýþtýrýldýðý iddia edilen ve polis tarafýndan ifadesi alýnan 18 kadýnýn ise deport iþlemleri için Ýl Göç Ýdaresine teslim edildiði bildirildi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
ÝÞ MAKÝNESÝNÝN ALTINDA KALAN OPERATÖR TOPRAÐA VERÝLDÝ
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
ÖZCAN KIZILTAN ÝLE YOLLAR AYRILDI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.