sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’E TÝYATROYU SEVDÝREN KADRO ÝKÝ OYUNU ÝLK KEZ SEYÝRCÝYLE BULUÞTURACAK

  •  11 Ocak 2024 Perþembe 10:49

Mersin Büyükþehir Belediyesi þehir tiyatrosu seyirciden 2023 yýlýnda tam not alýrken, temel tiyatro kurslarýyla tiyatro severleri salonlara taþýdý. ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasýn’ projesi ile 13 ilçedeki binlerce çocuðu oyunlarla buluþturan kadro, 2024’te de ‘Carmela ve Paolino’ oyununu da ilk kez seyirciyle buluþturacak.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, dev sanatçý kadrosuyla kentin her noktasýna sanatý taþýmaya devam ediyor. 2023 yýlýnda seyirciden tam not alan Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Baþkanlýðý’na baðlý þehir tiyatrosu ekibi, ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasýn’ projesi ile Mersin’in 13 ilçesindeki binlerce çocuða tiyatroyu sevdirmeyi sürdürüyor. Þubat ayýnda yaþanýlan depremlerin ardýndan sahneye ara veren ve Mayýs ayýnda ‘Sanat Ýyileþtirir’ mottosuyla sahnelere yeniden dönen Þehir Tiyatrosu, 2023 yýlýnda; ‘Lütfen Kýzýmla Evlenir Misiniz?’, ‘Matruþka’, ‘Kamyon’, ‘Ben Mimar Sinan’, ‘Gözlerimi Kaparým Vazifemi Yaparým’, ‘Buzlar Çözülmeden’, ‘Ölümü Ardýnda Gezdirenler’, ‘Vahþet Tanrýsý’ oyunlarýný sahneledi. Çocuklar için ise ‘Kýrmýzý Baþlýklý Kýz’, ‘Gökkuþaðýnýn Altýnda’, ‘Dünyanýn Eski Zamanlarýnda’ oyunlarýyla sanat severlerle buluþan þehir tiyatrosu, ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasýn’ projesi kapsamýnda ise 13 ilçede binlerce çocuðu tiyatro ile buluþturdu. Þehir tiyatrosunun 21 kiþilik uzman kadrosu, Mersin’in her köþesinde sene boyu ilgiyle takip edildi.

Sönmez: “Çok kýymetli ve müthiþ bir seyirci kitlesiyle beraberiz”

Çocuk tiyatrosunu ilçelere taþýmaktan ve ilk kez tiyatro izleyen çocuklarla bir arada olmaktan büyük keyif aldýklarýný kaydeden Mersin Þehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Yardýmcýsý Burak Sönmez, “Bu projeye Ekim ayýnda baþladýk ve bütün ilçelerde çocuklarýmýza tiyatro izletiyoruz. Gittiðimiz yerlerde oyunlarý salonlarda oynuyoruz. Çünkü çocuklarýn bir tiyatro salonunda tiyatro izlemesini istiyoruz. Eylül, Ekim, Kasým ayýnda temsillerimiz oldu ve bütün ilçelerimizde toplam 10 bin 55 öðrenciye ulaþtýk. Aralýk ayýnda ise 3 bin 158 çocuðumuza ulaþtýk ve bu ayýn sonuna kadar toplamda bin 600 çocuða daha ulaþmayý hedefliyoruz”dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.