sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

2. ULUSLARARASI MERSÝN EDEBÝYAT FESTÝVALÝ’NDE ÖDÜLLER SAHÝPLERÝNÝ BULDU

  •  10 Ocak 2024 Çarþamba 12:10

Mersin Büyükþehir Belediyesinin ‘Yenileþmeler’ temasýyla bu yýl 2’incisini gerçekleþtirdiði ‘Uluslararasý Mersin Edebiyat Festivali’nde 4 ayrý kategoride yarýþan sanatçýlardan dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

4 ayrý kategorinin kazanan yarýþmacýlarý, Mersin Büyükþehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayý’nda düzenlenen tören ile ödüllerine kavuþtu.Prof Dr. Faik Kanatlý, Aydan Yalçýn, Nalan Çelik, Erdal Dalgýç ve Baha Sadýk Akýner’den oluþan seçici kurulun yer aldýðý Ýçel Sanat Kulübü 2. Rehber Aydýn Þiir Ödülü’nün birincisi, festivale Ýzmir’den katýlan Ersan Kaan Erçelik oldu.

Nursel Duruel, Ali F. Bilir, Gülseren Engin Ünsün, Orhan Özdemir ve Remzi Karabulut’un yer aldýðý Mersin Sanat Edebiyat Derneði seçici kurul üyeleri Ýlyas Halil Öykü Ödülü’ne gazeteci-yazar Abidin Yaðmur’un öykü dosyasýný layýk gördü.

Barýþ Ýnce, Jale Sancak, Turan Ali Çaðlar, Öner Yaðcý ve Hisayet Karakuþ’un yer aldýðý 3. Mersin Roman Ödülü seçici kurulu ise, Yaþar Bedri Özdemir’in yazmýþ olduðu eseri birinci olarak seçerken, Fatma Saadet Bilir, Rüþtü Aydýn ve Mehmet Ali Elçin’in yer aldýðý seçici kurulu Hikâyelerle Kuþaktan Kuþaða Mersin kategorisinde lise öðrencisi Zeynep Bilge Yýlmaz’ýn eserini birinciliðe deðer buldu.

Etkinliðe, Mersin Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Serdal Gökayaz, Kültür ve Sosyal Ýþler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçýsý Bengi Ýspir Özdülger, Sosyal Hizmetler Dairesi Baþkaný Engin Yýldýrým, Baþkan Danýþmaný Ýbrahim Evrim ve çok sayýda sanatsever katýldý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.