sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

AKDENÝZ BELEDÝYESÝ "YAPARAK VE YAÞAYARAK ÖÐRENME MERKEZÝ" AÇILDI

  •  5 Ocak 2024 Cuma 08:23

Mersin Akdeniz Belediyesi tarafýndan ilçede hizmete açýlan ve tüm merkez ilçelerden dileyen öðrenci ve öðretmenlerin faydalanabileceði ‘Yaparak ve Yaþayarak Öðrenme Merkezi’nin açýlýþý gerçekleþtirildi.

Akdeniz ilçesine baðlý Gündoðdu Mahallesi’ne kurulan ‘Yaparak ve Yaþayarak Öðrenme Merkezi’nde, “Enerjiden elektrik üretimi, arduino eðitimi (açýk kaynak kodlu yazýlým ve donanýma sahip bir mikro denetleyici platformu), robotik kodlama, okul öncesi çocuklarýn el-beyin koordinasyonu ve problem çözme becerisi kazandýrma, planetaryum (güneþin, yýldýzýn, gezegenler ve diðer cisimlerin incelemesi)” gibi çocuklar ve gençlerin bilim teknoloji ile buluþacaðý ortamýn hazýrlandýðý bildirildi.

Merkezin açýlýþýna, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamý Zeyit Þener, Akdeniz Belediye Baþkaný Mustafa Gültak, Ýl Milli Eðitim Müdürü Fazilet Durmuþ ile Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Adem Þimþek, öðretmenler ve çeþitli okullardan öðrenciler katýldý.

"Akdeniz’de çok fazla yetenekli ve baþarý çocuk var"

Merkezin açýlýþý öncesinde konuþan Baþkan Gültak, Akdeniz’de birçok ilki gerçekleþtirdiklerini belirterek, Yaparak ve Yaþayarak Öðrenme Merkezi’nin de bu hizmetlerden birisi olduðunu söyledi.

Mersin’e 30 yýldýr kentsel dönüþümün gelmediðini ve kendi dönemlerinde bunu baþardýklarýný vurgulayan Baþkan Gültak, “Þehrin marka deðerini ortaya koyacak festivaller yapýlmýyordu, bunlarý baþardýk. Bunun gibi eðitim ve spor alanýnda yaptýðýmýz ilkler var. Onkobüs hizmetimiz, Türkiye’de ilk bir proje. Kent merkezinde bu þekilde donanýmlý bir eðitim merkezi yok. Yaptýðýmýz bina, sadece Akdeniz’de yaþayan çocuklarýn deðil, Mezitli, Yeniþehir ve Toroslar’da yaþayan çocuklarýn da eðitim alabileceði bir bina. Mesela sayýsal Türkiye 496’ncýsý bizim etüt merkezimizden çýktý. YGS bölge birincisi Çay Mahallesi’nden, yine bizim etüt merkezimizden çýktý. Demek ki þartlarý ve zemini olgunlaþtýrýrsanýz, Akdeniz’de çok fazla yetenekli ve baþarý çocuklar var" þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.