sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TCG BARTIN SAVAÞ GEMÝSÝ, VATANDAÞLARIN ZÝYARETÝNE AÇILDI

  •  4 Ocak 2024 Perþembe 09:19

Mersin’in kurtuluþ yýl dönümünde Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlýðý muharip unsurlarýndan TCG Bartýn (F-504) gemisi vatandaþlarýn ziyaretine açýldý.

Mersin’in düþman iþgalinden kurtuluþunun 102. yýl dönümü dolayýsýyla kentte çeþitli etkinlikler düzenlendi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlýðý da TCG Bartýn savaþ gemisini vatandaþlarýn ziyaretine açtý. Savaþ gemisini görmeye gelen vatandaþlar, Mersin Büyükþehir Belediyesine ait tekne ile 3 mil açýkta bulunan TCG Bartýn’a götürüldü. Burada askeri gemi personeli ziyarete gelenleri karþýlayýp, gezdirerek bilgi verdi. 80 metre uzunluðunda 10 metre geniþliðindeki savaþ gemisini gezen vatandaþlar kendileri için deðiþik bir aný olduðunu kaydederek bol bol fotoðraf çekti.

Ýstanbul’dan Mersin’e geldiðini belirten vatandaþlardan Ömer Cansu, "Ziyaretim Mersin kurtuluþ gününe denk geldiði için Deniz Kuvvetleri Komutanlýðýmýzýn etkinliðinde gemi ziyaretinde bulunduk. Gemideki arkadaþlar gayet misafirperver ve muhabbetle yaklaþtýlar. Ordumuzu ayrý seviyoruz, deniz kuvvetlerine ayrý bir ilgimiz var" dedi.

Bugün memleketi Mersin’in kurtuluþ yýl dönümü olduðunu dikkat çeken vatandaþlardan Ergün Serbest, "Ýlimize TCG Bartýn savaþ gemimiz gelmiþ. Gemimizi gördük gezdik. Çok hoþumuza gitti. Ýlk defa deneyimledim savaþ gemisinin üzerindeyim. Hayran kaldým. Devletimizin burada gücünü gördük. Askerlerimiz saðolsun bizlere çok yardýmcý oldular. Onlar varsa ülkemiz var. Biz burada mutluyuz, huzurluyuz" ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.