sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE NARENCÝYE TÜKETÝM SEFERBERLÝÐÝ

  •  29 Aralýk 2023 Cuma 09:28

Türkiye’nin en önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de, iç pazarda narenciye tüketimini artýrmak amacýyla narenciye tüketim seferberliði baþlatýldý.

Artan turunçgil rekoltesi sonrasý kýþýn gelmesiyle birlikte daha sýk görülen salgýn hastalýklarla mücadele adýna turunçgil üretim merkezi olan Mersin, narenciye tüketim seferberliði baþlattý. Seferberlik çerçevesinde bir hafta boyunca tüm kamu kurum ve kuruluþlarýnda çay ve kahve yanýnda hafta boyunca narenciye suyu da ikram edilirken, okullarda düzenlenecek etkinliklerle öðrencilere narenciye ürünleri daðýtýlacak. Okul kantinlerinde sýkýlmýþ taze meyve suyu satýþý özendirilip yemekhanesi olan okul ve iþletmelerin menülerinde narenciyeye yer verme sýklýðýnýn artýrýlmasý talep edilecek. Hedef, Mersin’de baþlayan seferberliði yurt geneline yayabilmek.

Sekretaryasýný Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý’nýn yaptýðý, iç pazarda narenciye tüketimini artýrma hedefiyle çalýþmalarýna yeniden baþlayan, sektörün tüm paydaþlarýnýn bir araya gelmesiyle oluþturulan Mersin Tarým Platformu, ilk etkinliðini düzenledi. Kent genelinde baþlatýlmasý kararý alýnan narenciye tüketim seferberliðine Mersin Ziraat Odasý Ortaokulunda düzenlenen ’narenciye tüket saðlýklý yaþa’ temalý, ‘turunçgil tüketim etkinliði’ ile baþlandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.