sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝN’DE ’GAZZE’DEN SONRA.. HANGÝ ÖYKÜYE ÖYKÜNECEÐÝZ?’ KONULU KONFERANS DÜZENLENDÝ

  •  25 Aralýk 2023 Pazartesi 10:17

Mersin Üniversitesi Ýlahiyat Fakültesi ile Eðitim Bir-Sen Mersin Þubeleri ortaklýðýnda Prof. Dr. Ýhsan Fazlýoðlu’nun konuþmacý olduðu ’Gazze’den sonra.. Hangi öyküye öyküneceðiz?’ konulu konferans düzenlendi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaþar, konferansýn açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, bölgenin, tarihin nadir kaydettiði bir insanlýk suçu ve dram ile karþý karþýya olduðunu belirterek, "Gazze’deki kardeþlerimiz canlarýný kaybediyor, hayatta kalanlar ise temel ihtiyaçlarýný karþýlayamýyor. Tüm dünya kör ve saðýr olsa da bizler gönül coðrafyamýzýn en nadide parçalarýndan birisi olan Gazze’deki kardeþlerimizin haklý davasýnýn sesi oluyoruz ve olmaya da devam edeceðiz. Bizler Mersin Üniversitesi olarak Gazze’de yaþanan insanlýk suçuna sessiz kalmadýk, kalmýyoruz. Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan’ýn liderliðinde, devletimizin bizlere verdiði güç ile üzerimize düþen ne varsa yapýyoruz ve yapmaya devam edeceðiz. Ýþlenen bu insanlýk suçunun bir an önce bitmesi ve sorumluluk sahibi tüm uluslararasý kuruluþlarýn kalýcý barýþýn saðlanmasý için ivedi þekilde pozisyon almasý gerektiðini bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Mücadelelerini sürdüren Filistin halkýnýn, insanlýðýn ve Müslümanlýðýn haysiyetini koruma görevini yerine getirdiðini belirten Yaþar, “Ýsrail zulmü karþýsýnda sadece yüreklerindeki iman gücüyle mücadelelerini sürdüren Filistinli kardeþlerimizi selamlýyorum. Ýnançlarýný ve vatanlarýný savunurken hunharca katledilen þehitlerimize rahmet, bu kutlu mücadelede yaralanan gazilerimize ise acil þifalar diliyorum” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE DEAÞ OPERASYONU: 3 GÖZALTI
MERCAN 100. YIL ÝKLÝM VE ÇEVRE BÝLÝM MERKEZÝ BAYRAMDA DA ZÝYARETÇÝLERÝNÝ AÐIRLIYOR
TOROSLAR BELEDÝYESÝ BOCCE TAKIMI TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLDU

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.