sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

ANTÝKA TUTKUNLARI ANTÝKA PAZARINDA BULUÞTU

  •  21 Aralýk 2023 Perþembe 09:27

Mersin Büyükþehir Belediyesi Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde ‘Anýlarda emek var’ sloganýyla kurulan Antika Pazarý, antikaseverlerden yoðun ilgi görüyor.

Her cumartesi Yeniþehir ilçesi Ýstamihan Talay Bulvarý üzeri Merdok Sitesi karþýsýnda, Büyükþehir Belediyesine ait Topraktan Tezgaha pazar satýþ alanýnda kurulan pazar, antika tutkunlarýnýn uðrak adresi oluyor. Antika satýcýlarý ile antikaseverleri buluþturan pazarda, antika paradan dergilere, taþ plaklardan gramafona, kasetlerden eski gaz lambalarýna, ev eþyalarýndan eski gümüþ ve takýlara kadar pek çok deðerli nostaljik ürün satýþa sunuldu. Pazardan yükselen nostaljik þarkýlar eþliðinde kurulan stantlarý dolaþan ve alýþveriþ yapan vatandaþlar, geçmiþe yolculuk yapmanýn mutluluðunu yaþadýlar.

“Antika Pazarýna her geçen gün ilgi daha da artýyor”

Antika Pazarýnýn Mersin’de büyük bir ihtiyacý karþýlamak için açýldýðýný ve pazara oldukça ilginin yoðun olduðunu kaydeden Kadýn ve Aile Hizmetleri Dairesi Baþkaný Þerife Hasoðlu Dokucu, “Hem alýcýlardan hem satýcýlardan ilgi beklediðimizin de üzerinde oldu. Bundan sonraki dönemde buradaki antika satýcýlarý þehir merkezindeki özel etkinliklerde her ay konulu bir pazar açacaklar. Ýlki de muhtemelen porselenle baþlayacak. Ýlginin daha da artacaðýný düþünüyorum" dedi. Antika satýcýlarýnýn pazar kurulmadan önce sistemli olmayan bir þekilde satýþ yaptýðýný belirten Dokucu, “Þimdi ise kendilerini hem Türkiye’de hem de yurtdýþýnda tanýtýyorlar. Pazara ilgi çok fazla ve Ýstanbul’dan bile özellikle gezmeye gelenler oluyor. Mersin’de de buna ihtiyaç vardý” diye konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.