sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

TÜRKÝYE’DE TÜM LÝGLER SÜRESÝZ OLARAK ERTELENDÝ

  •  12 Aralýk 2023 Salý 12:32

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçýnýn hakemi Halil Umut Meler’e yapýlan saldýrý sonrasý olaðanüstü toplantý yapan Türkiye Futbol Federasyonu, tüm liglerin süresiz olarak erteleme kararý aldý.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasýnda oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasý sonrasý hakem Halil Umut Meler’e yapýlan saldýrýyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu olaðanüstü toplanma kararý aldý. Toplantýnýn ardýndan açýklama yapan TFF Baþkaný Mehmet Büyükekþi, saldýrýyý þiddetle kýnadýklarýný belirterek þunlarý söyledi:

“MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor arasýnda oynanan Süper Lig maçý sonrasý kendini bilmez caniler tarafýndan FIFA kokartlý maçýn hakemi Halil Umut Meler’e yönelik yapýlan insanlýk dýþý alçak saldýrýyý þiddetle kýnýyoruz. Halil Umut Meler’in saðlýk durumunu yakýndan takip ediyor, deðerli hakemimize acil þifalar diliyoruz. Yönetim Kurulumuz ile uzun bir toplantý gerçekleþtirdik. MHK Baþkanýmýz yanýmýzda. Bugün bu alçak saldýrý sadece Halil Umut Meler’e yapýlmamýþtýr. Bugün bu insanlýk dýþý alçak saldýrý Türk Futbolunun tüm paydaþlarýna yapýlmýþtýr. Hakemlere yönelik suça teþvik eden herkes bu aþaðýlýk suçun suç ortaðýdýr. Kulüp baþkanlarýnýn, yöneticilerin, teknik direktörlerin, futbolcularýn ve televizyon yorumcularýnýn hakemleri hedef gösteren kamuoyunun önüne atanlar saldýrýnýn müsebbibidirler. Herkes bu çirkinliðin sorumlusudur. Devletimizle eþ güdüm olarak hak ettikleri tüm cezai iþlemler uygulanmaya baþlanmýþtýr. Saldýrýda bulunan tüm suçlular en aðýr þekilde cezalandýrýlacaklardýr; þekilde buna sebep olan kulüp te. Türkiye Futbol Federasyonu olarak acil bu saate kadar toplantýmýzý gerçekleþtirdik. Tüm liglerdeki maçlarý süresiz olarak erteledik. Bu yapýlan saldýrý Türk futbolu adýna utanç gecesi. Türk futbolunun bunlarý hak etmediðini düþünüyoruz. Artýk yeter diyoruz. Her gün bir hakemi suçlamak, her gün bir konuda açýklama yapmak yeter artýk. Mutlaka hatalar olabilir, onlar da insan. Ama bu kadar da tekmeler atacak þekilde, yumruklar atacak þekilde hiçbir insana yapamayýz. Tüm kamuoyuna, tüm sosyal medyaya, tüm kulüp baþkanlarýna, tüm teknik direktörlere, saha kenarýnda dördüncü hakemin beynini yiyenlere sesleniyorum; Türk futbolunun marka deðerini daha fazla düþürmeyelim, dünyaya rezil etmeyelim.”

Baþkan Büyükekþi, yarýn hakem Halil Umut Meler’e geçmiþ olsun ziyaretinde bulunacaklarýný söyledi.

Kamuoyuna da seslenen Büyükekþi, “Hakemlerimiz TFF’nin maçlarýn yapýlmasý için en önemli paydaþýdýr. Hakemlerimize bütün kamuoyunun saygý göstermesini istiyoruz, özellikle küfüre ve þiddete hayýr diyoruz” ifadelerini kullandý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.