sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

5. ULUSLARARASI MERSÝN MARATONU KOÞULDU

  •  11 Aralýk 2023 Pazartesi 09:45

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Herkes koþar Mersin’e sloganýyla düzenlenen 5. Uluslararasý Mersin Maratonu koþuldu. Binlerce sporcu ve vatandaþýn Mersin sahilinde koþtuðu organizasyonda, Etiyopya ve Kenyalý atletler 42K’ya damga vurdu.

Dünya Atletizm Birliði tarafýndan ’Elite Label’ kategorisine alýnan maratonda, Türkiye dahil 25 ülkeden 1696 sporcu yarýþtý. Maraton birincisi 42K erkeklerde Kenya’dan Benard Kipkorir, Mersin’de parkur rekorunu kýrarken, Türkiye’de en iyi 2. dereceyi elde etti. 42K Kadýnlar birincisi Ruth Jebet ise Mersin’de hem parkur rekoru kýrdý hem de olimpiyat barajýný aþarak 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarý’na katýlmak için kota hakký elde etti.

Yeniþehir ilçesine baðlý Adnan Menderes Bulvarý’nda baþlayan maratona Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer de halk koþusu kategorisinde katýldý. Seçer, halk koþusu kategorisinde ’0033’ yazýlý göðüs numarasýyla binlerce vatandaþ ile birlikte koþtu. Baþkan Seçer, paten yarýþý, 42K ve 10K’nýn startýný verdi. Start esnasýnda Baþkan Seçer’e, Türkiye Atletizm Federasyonu Baþkan Vekili Nihat Baðcý, gönüllüler ve uluslararasý rekortmenler eþlik etti.

"Mersin’in tüm zamanlarýnýn parkur rekoru kýrýldý"

Büyük bir coþkuyla baþlayan maratonda, binlerce kiþi Mersin’i turladý. Maratonun tamamlanmasýnýn ardýndan ödül törenine geçildi. Törende Baþkan Vahap Seçer ve protokol üyeleri tarafýndan dereceye girenlere ödülleri ve madalyalarý takdim edildi. Ödül töreninde konuþan Seçer, kendisinin de halk koþusu kategorisinde koþtuðunu ve parkuru tamamladýðýný vurguladý. Maratonun 2024 Paris Yaz Olimpiyatlarý’na katýlým için sporcularýn kota alabileceði bir organizasyon olmasý nedeniyle son derece önemli olduðuna ve sporcularýn maratonda önemli dereceler elde ettiðine dikkat çeken Baþkan Seçer, "Sporcular bunun bilinciyle koþtu. 2.09,33 derece ile hem Mersin’in tüm zamanlarýnýn parkur rekoru kýrýldý hem de tüm zamanlarýn Türkiye ikinci en iyi derecesi yapýlmýþ oldu. Bunun nedeni parkurun ve koþullarýn son derece iyi olmasý. Ne yaparsak en iyisini yaparýz. Sonuç da en güzeli oluyor" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.