sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

CUMHURÝYET’ÝN 100. YILI ANISINA 2023 FÝDAN TOPRAKLA BULUÞTU

  •  5 Aralýk 2023 Salý 09:03

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Mersin Kent Konseyi öncülüðünde, TEMA Vakfý iþ birliðinde ve Mersin Orman Bölge Müdürlüðü’nün katkýlarýyla fidan dikimi etkinliði düzenlendi. 2023 adet fidanýn toprakla buluþtuðu etkinlikte hem orman yangýnlarýna hem de derinleþen iklim krizine dikkat çekmek amaçlandý. Etkinlik ile Cumhuriyet’in 100. yýlý anýsýna 2023 fidan ‘Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi Hatýra Ormaný’ oluþturuldu.

Silifke ilçesine baðlý Yeþilovacýk Mahallesi’nde gerçekleþtirilen etkinliðe, Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Kent Konseyi Baþkaný Ayferi Tuðcu, TEMA Vakfý üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayýda gönüllü vatandaþ katýldý.

“Ormanlar için hep birlikte çalýþacaðýz”

Fidan dikim etkinliðinde hatýra ormanýna fidan diken Baþkan Seçer, kent ormaný oluþturmak için fidanlarý toprakla buluþturduklarýný söyledi. Vatandaþlara fidan dikme tavsiyesinde de bulunan Seçer, “Çaðýn en büyük sorunu küresel ýsýnma, iklim deðiþikliði ve çevre sorunlarýdýr. Orman, temiz hava, fauna, flora, yaðmur, bereket demek. Orman, birçok canlý varlýðýn hayat bulduðu muazzam bir ortam, verimli bir alan ve ev demek. Mümkün olduðunca ormanlýk alanlarýmýzý artýralým” þeklinde konuþtu.

Mersin’in Türkiye’nin diðer þehirlerine oranla orman alanlarý konusunda biraz daha avantajlý olduðunu hatýrlatan Seçer, “Türkiye coðrafyasýnýn yüzölçümünün yaklaþýk yüzde 20-22’sini ormanlar oluþturuyor. Ancak bunlarýn tamamý verimli ormanlar deðil. Mersin’de ise mevcut alanýn yüzde 50-52’sini ormanlýk alanlar oluþturuyor. Orman alanlarýmýzýn geniþletilmesi için yetkili bakanlýk gerekli çalýþmalarý yapýyor. Ama bu demek deðildir ki, ‘Yerel yönetimler bu konuda duyarsýz kalsýn.’ Bizler de duyarlý olacaðýz. Kent Konseyi gibi birçok kurumu ve okullarýmýzý bu iþin içerisine dâhil ederek gerekli farkýndalýðý oluþturmalýyýz. Ormanýn önemini, deðerini hatýrlatmak, orman alanlarýný artýrmaya katký sunmak ve ormanlarýn korunmasý için de hep birlikte çalýþacaðýz” ifadelerine yer verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.