sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

MERSÝNLÝ KADIN BASKETÇÝLERDEN MARATON’A ÇAÐRI VAR

  •  2 Aralýk 2023 Cumartesi 11:41

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin ile Ýlkem Yapý Tarsus Spor Kulübü Kadýn Basketbol Takýmý oyuncularý; Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baþkanlýðý bünyesinde 10 Aralýk 2023 Pazar günü ‘Herkes Koþar Mersin’e’ sloganýyla koþulacak olan ‘5. Uluslararasý Mersin Maratonu’nun Halk Koþusu kategorisini kayýtlarýný yaptýrdýlar. Her 2 takýmýn oyuncularý da tüm vatandaþ ve sporcularý maratona katýlmaya davet etti.

Secerlioðlu: “Bu tip uluslararasý etkinliklerin Mersin’imize çok büyük faydasý olduðuna inanýyorum”

Ýlkem Yapý Tarsus Spor Kulübü Baþantrenörü Mustafa Secerlioðlu, 5. Uluslararasý Mersin Maratonu’na kendilerinin de katýlacaðýndan söz ederek, “Maratondaki Halk Koþusu’na halkýmýzýn da katýlmasýný bekliyoruz. Doðu Akdeniz'in Paris’i olarak kabul ettiðimiz Mersin’imize bu tip uluslararasý etkinliklerin çok büyük faydasý olduðuna inanýyorum. Bu tip organizasyonlarýn sürekli yapýlmasý hem Türkiye’miz hem Mersin’imiz açýsýndan çok büyük katký vereceðine inanýyorum” dedi.

Ýlkem Yapý Tarsus Spor Kadýn Basketbol Takýmý Kaptaný Merve Uygül Bostancý da, “Ýlkem Yapý Tarsus olarak 5. Uluslararasý Mersin Maratonu’nda yerlerimizi alacaðýz. Mersin bir spor kenti. Herkesi bu Halk Koþusu’na bekliyoruz. Mersin’de bu tarz aktivitelerin çoðalarak artmasýný talep ediyoruz. 10 Aralýk 2023 Pazar günü biz de oradayýz” dedi ve herkesi bu koþuda yerini almasý için Maraton’a davet etti.

Oyunculardan Büþra Akgün ise, “Mersin’de 10 Aralýk Pazar günü 5. Uluslararasý Mersin Maratonu var. Ýlkem Yapý olarak biz de orada olacaðýz. Oraya bütün Mersin’i davet ediyoruz. Ben açýkçasý çok heyecanlýyým. Ýlk defa böyle bir etkinliðe katýlacaðým. Ki bu Mersin’de çok fazla olan bir durum sanýrým. O yüzden bütün oraya bekliyoruz” diye konuþtu.

Orak: “Uluslararasý Mersin Maratonu Avrupa ve dünyada tanýnan bir maraton”

ÇBK Baþantrenörü Olcay Orak, maraton için çok heyecanlý olduklarýný vurgulayarak, “Maraton çok deðerli. Uluslararasý Mersin Maratonu Avrupa ve dünyada tanýnan bir maraton. Biz de takým olarak maratonu destekleyeceðiz” dedi. Bu tür organizasyonlarýn Mersin’in tanýnmasý açýsýndan oldukça önemli olduðunu söyleyen Orak, “Birçok spor kanalýnda yayýmlanýyor. Farklý bir spor dalýndan söz ettirmek de çok önemli. Biz orada olacaðýz, herkesi bekliyoruz” diye konuþtu.

ÇBK oyuncularýndan Derin Yaya, Mersin’in bir spor þehri olduðunu söyleyerek, “Bu çok güzel bir organizasyon. Öncelikle Mersin’de organize edilmesi gerçekten çok güzel.  Bizlerde o gün orada olacaðýz. Bu maratonun profesyonel anlamda düzenlenmesi, olimpik sporcularýn gelecek olmasý ve halkýmýzýn da katýlým saðlamasýyla gerçekten þehrimiz adýna güzel bir organizasyon olacak. Hem sporun popülerleþtirilmesi hem de halka daha çok aktarýlmasý açýsýndan olumlu katkýlarý olacaðýna inanýyorum” maratonda koþacak herkese baþarýlar diledi.

ÇBK oyuncusu Asena Yalçýn ise herkesi maratona davet ederek, “Çok büyük bir maraton olacak. 5.’si düzenleniyor. Ýnsanlarýn gelmesi ve burada vakit geçirmesi çok güzel. Benim arkadaþým da Ýzmir’den katýlmaya geliyor. Her yerden insan gelebilir. Bu Mersin için ve sporu daha da yukarýya taþýmak için çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Tok: “Herkesi maratona bekliyoruz, çok keyifli bir maraton olacak”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Yönetim Kadrosu ve Daire Baþkanlarý da Halk Koþusunda koþmak için kaydýný yaptýrdý. Genel Sekreter Olcay Tok da tüm Mersinlileri maratonda koþmaya davet etti.

Genel Sekreter Olcay Tok, en son 2018’de yapýlmýþ olan Uluslararasý Mersin Maratonu’nun pandemi gibi nedenlerden dolayý uzun süre yapýlmadýðýný ancak bu sene 5.’sinin yapýlacaðýný, bundan dolayý da mutlu olduklarýný ifade etti. 10 Aralýk’ta koþulacak olan maratonda, çok ciddi sporcularýn olduðunun altýný çizen Tok, “Halk Koþusu da yapacaðýz. Biz de Mersin Büyükþehir Belediyesi yöneticileri olarak topluca katýlýmda bulunacaðýz. Herkesi maratonda koþmaya davet ediyoruz. Herkes buyursun gelsin, çok keyifli olacak. Bundan eminiz” sözlerine yer verdi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.