sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

’BOZKIRIN TEZENESÝ’ NEÞET ERTAÞ YENÝÞEHÝR’DE ANILDI

  •  30 Kasým 2023 Perþembe 09:37

Mersin’in merkez ilçe Yeniþehir Belediyesi öncülüðünde Neþet Ertaþ’ý anma konseri düzenlendi. Sanatçý Ýsmail Altunsaray ve Kýrþehir Abdallar Topluluðu’nun sahne aldýðý konserde türküler, “Bozkýrýn Tezenesi” Neþet Ertaþ’ýn anýsýna seslendirildi.

Yeniþehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Neþet Ertaþ’ý anma konserine, Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit’in yaný sýra Yeniþehir Kaymakamý Nevzat Þengök, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, sivil toplum kuruluþlarýnýn baþkan ve temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katýldý. Mersinliler anma gecesinde salonu doldururken, Ýsmail Altunsaray ve Kýrþehir Abdallar Topluluðu, Türk halk müziðinin efsane ismi Neþet Ertaþ’ý unutulmaz eserleriyle andý. Neþet Ertaþ’ýn hayatýndan kesitlerin anlatýldýðý ve eserlerinin dinleyicilerle buluþtuðu anma konseri, izleyicilerden büyük beðeni topladý.

 

“Bizim hayata bakýþýmýzda bir vefa var”

Etkinliðin açýlýþýnda konuþan Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, “Bizim hayata bakýþýmýzda bir vefa var. Yani biz ilk defa anma yapmýyoruz. Büyük ozanlarýmýzý, þairlerimizi özellikle bu salonda çok andýk, anmaya da devam edeceðiz. Bugün büyük ozanýmýz Neþet Ertaþ için bir aradayýz. 2019 yýlýnda Kýrþehir, müzik dalýnda ’UNESCO Oluþturucu Þehirler Aðý’na alýndý. Bozkýrýn Tezenesi Neþet Ertaþ baþta olmak üzere halk ozanlarýnýn beslendiði bozlak kültürü ve abdal geleneði gelecek kuþaklara aktarýlýyor. Bu gece hem 2012 yýlýnda aramýzdan ayrýlan Neþet Ertaþ’ý anýyor hem de bu mirasa sahip çýkýyoruz. 11 yýl önce kaybettiðimiz ozanýmýzý burada tekrar sizlerle beraber anýyoruz. Iþýklarda uyusun. Ve ‘Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanýna otur. Çünkü kötü insanlarýn türküleri yoktur’ sözü çok kýymetli” þeklinde konuþtu.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ RÜZGAR ETKÝLÝ OLUYOR
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.