sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

A MÝLLÝ KADIN FUTBOL TAKIMI MERSÝN’E GELÝYOR

  •  28 Kasým 2023 Salý 14:51

Milli Kadýn Futbol Takýmý, UEFA Uluslar C Ligi’nde oynayacaðý son iki grup müsabakasý öncesi basýn mensuplarý ile bir araya geldi.

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup’ta son iki müsabakaya çýkacak olan A Milli Kadýn Futbol Takýmý, Riva’da bulunan Hasan Doðan Milli Takýmlar Kamp ve Eðitim Tesisleri’nde basýn mensuplarý ile bir araya geldi. Toplantýya A Milli Kadýn Futbol Takýmý Teknik Direktörü Necla Güngör Kýragasý, oyuncular ve basýn mensuplarý katýldý. Toplantýda konuþan A Milli Kadýn Futbol Takýmý Teknik Direktörü Necla Güngör, "Burada gördüðünüz gencecik parlak yüzler, aslýnda kadýn futbolunun ülkemizdeki miðferleri. Onlarýn sesini tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmak adýna bu gibi organizasyonlarýn önemi büyük. Ekip olarak çok keyifli günler yaþýyoruz. Grubumuzda çýktýðýmýz 4 müsabakayý da kazandýk. Hedefimiz grupta kalan iki maçý da kazanarak 6’da 6 yapmak. Oynadýðýmýz her maçta Kadýn Milli Takýmý'na olan ilginin artarak ilerlemesi son derece mutluluk veren bir olay. Bulunduðumuz pozisyonu kesinlikle yeterli bulmuyoruz. Biz çýktýðýmýz her müsabakada Kadýn Milli Takýmý’ný en iyi þekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.
"Türkiye ve dünyadaki tüm Türk kýz çocuklarýna ulaþmak istiyoruz"
Gelecek nesillere iyi bir altyapý oluþturmak istediklerini söyleyen Necla Güngör Kýragasý, "Amacýmýz sadece maç kazanmak deðil. Kadýn futbolunu en iyi þekilde temsil etmek için elimizden gelen çabayý gösteriyoruz. Gelecek nesillere doðru mesajlarý verebilmek en büyük hedefimiz. Bir kadýn ve bir teknik direktör olarak en büyük misyonum Türkiye ve Dünya’daki tüm Türk kýz çocuklarýna bir þekilde ulaþýp onlarý futbol ile tanýþtýrmak. Bu misyonda en iyi rol modeller de kuþkusuz milli takýmda yer alan oyuncularýmýz" þeklinde konuþtu.
"Oyun kurgularýmýzý rakiplerimize göre oluþturuyoruz"
Hedeflerinin maç maç planlayarak yol almak olduðunu dile getiren teknik direktör Kýragasý, "Gruplarda 4 maçýmýzý da kazandýk. Aslýnda bu durum tesadüf deðil, hedeflerimiz doðrultusunda ilerliyoruz. Ekibim ile birlikte 2020 yýlýndan itibaren Milli Takým'a hizmet ediyoruz. Göreve geldiðimiz ilk günden itibaren katýldýðýmýz her turnuvada ve maçta üzerine koyarak gitmeyi hedefledik. Bu süreçte oynadýðýmýz maçlara baktýðýnýzda zaten potansiyele sahip bir takým olduðumuz belliydi. Oyunumuz da oturdu artýk. C Ligi’ne göre bir taktiksel yol izliyoruz. Oyun kurgularýmýzý rakiplerimize göre oluþturuyoruz. Galibiyet sayýmýz tesadüf deðil. Ýnþallah 6’da 6 yapmak hedefimiz. Kadro planlamamýzý ve oyuncu sirkülasyonumuzu da doðru yaptýk ve neticesinde keyifli sonuçlar elde ettik" ifadelerini kullandý.
"Takýmdaki uyum 3 yýllýk çalýþmanýn ürünü"
Takým içerisinde iyi bir adaptasyon durumu olduðunu vurgulayan Nejla Güngör Kýragasý, "Oyuncular adaptasyon sürecini hýzlý ve kolay atlattý. Yýllardýr alt yaþ takýmlarýnda birlikte oynamalarý bu anlamda önemli. U-15 takýmýndan itibaren birlikte oynayan kýzlarýmýz var. Yeni gelen oyuncularý da takýma iyi adapte ettik. Biz iletiþimi iyi olan bir takýmýz. Yaklaþýk 3 yýllýk planlamanýn sonucu olarak olumlu iþlerle meyvelerini topluyoruz" açýklamalarýnda bulundu.
"Halkýmýzý gururlandýrmak istiyoruz"
Kalan iki grup maçýný da kazanmayý hedeflediklerini söyleyen teknik direktör Kýragasý, "Önümüzdeki süreçte ilk olarak Litvanya ile Litvanya’da bir maç yapacaðýz. Orada þuan hava durumu sýfýrýn altýnda 7 derece ve kar bekleniyor. Biz de ekip olarak hava þartlarýný da göz önüne alarak bir oyun planý oluþturmaya çalýþýyoruz. Daha sonrasýnda Mersin'e gelip kendi seyircimiz önünde müsabakaya çýkacaðýz. Üçüncü bölgede baskýlý oynayýp bizi destekleyen halkýmýzý gururlandýrmak istiyoruz. Ýnþallah tüm maçlarýmýzý kazandýktan sonra sizlerin karþýsýna tüm ekibim ile birlikte çýkmak istiyorum" ifadelerini kullandý.
Çorum ve Elazýð’da oynanan maçlarda gösterilen ilgiden memnun olduðunu yineleyen Necla Güngör Kýragasý, "Mersin’de Gürcistan ile çok önemli bir maça çýkacaðýz. Mersin halkýný bizleri yalnýz býrakmamaya, oyuncularýmýzýn vereceði mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladý.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE YILDIRIM DÜÞEN MÜSTAKÝL EVDE YANGIN ÇIKTI
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
ÝDMAN YURDU’NDA ADEM ÇAÐLAYAN DÖNEMÝ BAÞLADI

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.