sunrtv.com.tr

Mersin'in Radyosu SUN RADYO FM 96.1

Mersin'in Televizyonu SUN TV

VALÝ PEHLÝVAN: "ÖÐRETMENLERÝMÝZE BAKINCA GELECEÐÝMÝZÝ GÖRÜYORUZ"

  •  21 Kasým 2023 Salý 09:01

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, çocuklarýn öðretmenlere emanet olduðunu belirterek, "Öðretmenlerimize bakýnca geleceðimizi görüyoruz. 100 yýl önce yaþanan zorluklar içerisinde verilen mücadeleler neticesinde Cumhuriyetimiz kuruldu. Ne mutlu ki tarihe damga vurmuþ bir milletin temsilcileriyiz" dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, eþi Yýldýz Pehlivan ile birlikte, 24 Kasým Öðretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Ýl Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan, Silifke ilçesinde bulunan Uzuncaburç Ören Yerinde düzenlediði tarih ve doða yürüyüþü programýna katýldý. Vali Pehlivan, yoðun katýlým gösteren öðretmenlerle birlikte Uzuncaburç Mahallesindeki ören yerini gezip Sütunlu Cadde, Tören Kapýsý, Tyche Tapýnaðý, Zafer Kapýsý, Tiyatro ve Hellenistik Kule’de yürütülen çalýþmalar hakkýnda Kazý Baþkaný Prof. Dr. Ümit Aydýnoðlu’ndan bilgiler aldý. Tarihi alan içinde, yapýlýþý Osmanlý dönemine dayanan, dördünün restorasyonu tamamlanan, diðer dördünün çalýþmalarý devam eden otantik köy evlerinde incelemeler yaptýktan sonra öðretmenlerle birlikte tarihi Roma Yolu’nda yürüyerek Uzuncaburç Mesire alanýna geçen Vali Pehlivan, öðretmenlerle bol bol sohbet etti.

Programda konuþan Pehlivan, Öðretmenler Günü etkinliklerine bu yürüyüþle baþladýklarýný belirterek, "Öðretmenlerimizle gerek okullarýnda gerek bugün olduðu gibi deðiþik ortamlarda bir araya gelmekten her zaman mutluluk ve onur duyuyoruz. Çünkü siz kýymetli öðretmenlerimize bakýnca geleceðimizi görüyoruz, zira geleceðimizi omuzlayacak olan çocuklarýmýzý sizlere emanet ediyoruz. Hepimizin hayatýnda saygýdeðer öðretmenlerimizin ne kadar önemli izleri, emekleri olduðunu da hep birlikte biliyor, idrak ediyoruz. Yakýn bir zamanda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý’mýzý kutladýk. Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yýlý. Az önce tarihi mekanlarý gezdik. Bu yerlerde bizden önceki medeniyetlerin izleri olduðu gibi, kendi medeniyetimizin, ecdadýmýzýn izleri de mevcut.

100. yýlýmýzý idrak ederken de biliyoruz ki, bu yüzyýlýn arkasýnda millet ve devlet olarak yüzlerce, binlerce yýllýk tarih, kültür ve medeniyet geçmiþimiz var. Ne mutlu ki tarihe damga vurmuþ bir milletin temsilcileriyiz. 100 yýl önce yaþanan zorluklar içerisinde verilen mücadeleler neticesinde Cumhuriyetimiz kuruldu. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu, baþöðretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk baþta olmak üzere þanlý ecdadýmýzý, aziz þehitlerimizi, gazilerimizi bir kere daha saygýyla, rahmetle yad ediyorum" dedi.

Paylaþ :
MERSÝN’DE AÇIK ALANDA KAYISI HASADI BAÞLADI
MERSÝN’DE ÞÝDDETLÝ FIRTINA SERALARA ZARAR VERDÝ
ÜREME ÖNCESÝ CARETTALARIN YUVA YAPTIÐI SAHÝLÝ ÖÐRENCÝLER TEMÝZLEDÝ
YENÝ MERSÝN ÝDMAN YURDU ANKARA’DA 5-2 KAYBETTÝ

SUN RTV Yayýncýlýk A.Þ.

SUN Radyo ve Televizyon Yayýcýlýk
Mersin'in Televizyonu | www.sunrtv.com.tr

Ulaþým Krokisi

Ýletiþim

Online iletiþim formumuz ile, öneri ve görüþlerinizi bizimle paylaþabilir, detaylý bilgi alabilirsiniz.